Seandainya Tiada Jodoh.

 

Rezeki dan jodoh adalah ketentuan ALLAH. Sebagai manusia, kita digalakkan berusaha untuk mendapatkannya. Namun ada insan yang masih belum mendapat rezeki atau jodoh walau sudah berusaha. Rezeki dan jodoh adalah ketentuan ALLAH. Sebagai manusia, kita digalakkan berusaha untuk mendapatkannya. Namun ada insan yang masih belum mendapat rezeki atau jodoh walau sudah berusaha. Justeru jika kita sudah berusaha namun masih belum bertemu jodoh, usahlah menyalahkan takdir. ALLAH tahu apa yang terbaik untuk hamba-NYA.1) Jangan serik untuk berusaha mencari jodoh. Bukanlah bermaksud perlu asyik memikat. Sebaliknya cuba mendekatkan diri dengan ciri-ciri individu yang sedang berusaha untuk berkahwin. Misalnya menjaga penampilan, berfikiran positif dan bijak bergaul.

2) Jangan cemburu melihat orang sekeliling berkahwin. Sebaliknya anda perlu meraikan mereka yang sedang bergembira kerana bakal berkahwin. Ucapkan tahniah dan minta mereka juga mendoakan anda supaya cepat bertemu jodoh.3) Rajin-rajinkan diri membaca doa setiap masa. Lebih-lebih lagi selepas solat fardu dan solat sunat. Itulah senjata terbaik seorang hamba ALLAH.

4) Boleh juga berusaha berubat dengan pengamal perubatan tradisional berasaskan Al-Quran. Adakala gangguan daripada alam ghaib tidak kita sangkakan. Namun jangan sampai menjejaskan akidah anda.

5) Minta keluarga membantu anda mencari jodoh. Ada kala jodoh kita memang memerlukan bantuan daripada orang sekeliling. Usah rendah diri sebaliknya berfikiran positif

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 614,937 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen