Cinta Matang VS Tak Matang.

 

Cinta tak matang.

1. Orang yang belum matang dalam percintaan ni, dia akan couple on off. Kejap couple then dua tiga hari putus. Pastu esok couple. Lusa putus haa sampai tua pun tak habis. (orang sekeliling pun confuse).

2. Hiperbola sungguh!

"Lautan api sanggup I renangi".

"Cinta I untuk you setinggi KLCC" Habis kalau KLCC tu roboh, habislah cinta kau untuk dia.



3. Tak sedia nak bawa pasangan jumpa parents kita.

4. Cemburu tak bertempat. Kalau boleh kau nak 24 jam berkepit dengan pasangan.

5. Kalau rancang pasal kahwin pun, rancangan tu tak kemana. Sekadar omongan kosong gitu.



Cinta matang.

1. Akan pertahankan hubungan tu walaupun ujian seteruk ribut taufan tsunami mengganas.

2. Berbincang dengan baik kalau ada masalah/ tak puas hati.

3. Terima kekurangan dan kelebihan pasangan dengan hati terbuka.

4. Sentiasa nasihat menasihati pasangan, motivate pasangan.



5. Fahami kehendak pasangan.

- Kalau gf/bf busy dengan kerja or study, kita tak merungut. Tapi kalau busy memanjang sampai tak ada masa untuk kita, awas! Pasangan anda mungkin dah tak berminat dengan anda kuikui.

- Kalau boyfriend kita tengok bola, kita tak halang. Lagi bagus kalau si girlfriend support team boyfriend.

6. Cemburu sekadar perlu. Sebab kita percaya pasangan kita.

7. Dah bawa jumpa parents. Jangan kata parents, atok, nenek, paklong, pakngah, pakcu, pak teh, mak long, mak ngah haa ambik semua aku senarai -.-

8. Fikir masa depan. Dah rancang untuk kahwin, berusaha kumpul duit untuk masa depan. Dah ikat tali pertunangan. 

 

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 615,624 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen