10 Barang Kelengkapan Lelaki Zaman Sekarang.

 

Assalamualaikum….macam biasa salam pembuka entry. Tengah duk mengelamun kat tangga rumah aku sambil menunggu org datang meminang fikiran aku mula melayang kepada benda-benda yang aku suka dan masih belum dimiliki lagi..InsayaAllah aku akan usahakan sampai dapat. Okay hari ni aku nak kongsi 10 perkara yang aku rasa wajib bagi seorang lelaki….wajib nih..kalau setakat mandi wajib tu perkara biasa..yelah lepas berjimak-jimak kena la mandi wajib kan..itu aku tak perlu masukkan dalam entry ni okeh..Jom kita terjah apa benda yang wajib ada pada lelaki zaman sekarang.



1. Jam tangan.

Yang ni aku rasa wajib ada pada lelaki..baru nampak macho sikit kan..tapi korang kena la pilih jam yang sesuai dengan penampilan korang..jangan main pakai jer…nnti hilang komacholan anda…jam tu kalau boleh tak terlalu mahal dan tak terlalu murah..dalam RM400-RM1000 pun dah ok dah..(wah ni gaya anak dato ni).

2. Kasut.

Kasut ni antara yang penting bagi lelaki…pilih kasut yang sesuai dgn penampilan anda..kalau boleh kasut tu biarlah nampak trendy sikit..yang bundle pun dah ok tapi jangan bagi nampak kotor nanti akan memburukkan imej anda jer..



3. Seluar branded.

seluar aku pasti semua ada kan..org gila kat tepi jalan pun ada seluar tapi pemilihan seluar hendak lah sesuai dgn baju yang korang pakai…dan aku rasa korang patut miliki paling kurang pun 1 seluar jean ori….

* 3 perkara ni amat-amat penting kalau nak nampak stylo…

4. Perfume.

Perfume ni paling kurang pun kena ada 2 jenis…satu untuk siang dan satu untuk malam…ini kerana perfume bau dia berlainan untuk siang dan malam…yang ni kalau lelaki jenis metroseksual macam aku patut ada k…aku sekarang ada 4 jenis perfume…balik kampung mesti mak aku bising sebab perfume banyak sgt..abang aku lagi happy sebab boleh pakai perfume free…

5. DSLR.

Yang ni aku rasa x semua ada kot…tapi ia cukup penting bagi lelaki yang suka amik gambar…dan aku rasa ianya wajib ada pada seorang lelaki..pompuan pun rasa yang memilikinya…aku sekrang tengah berkira-kira nak beli ni..tengah kumpul duit…



6. Gadget elektronik.

Gadget elektronik ni termasuklah iphone, HTC, ipad, laptop dan semualah barangan electronik..bagi sesetengah lelaki mereka tidak mementing barangan elektronik asalkan jam tangan, seluar dan kasut dan berjenama dan nampak stylo dah…barangan elektronik bukan nampak pun kan…tapi bagi aku ianya penting…aku suka kumpul gadget elektonik yang best seperti iphone dan ipad…next HTC pulak…

7. Transport.

Yang ni pun wajib gak….paling kurang pun kena lah honda civic kan..kalau tak pun vios dah cukup ok dah…hahha…gilerr….ni kena la kerja bagus2 dulu…

8. Girlfriends.

Yang ni untuk yang masih bujang yer…yang dah kahwin tu x payah nak ngada-ngada nak ada GF…girlfriend ada s tu sebab lelaki yang memiliki semua benda di atas amat diminati oleh girl, lagi pun lelaki kan..bukan leh caya pun…lagi satu kalau x der GF x syok ar hidup kan…



9. Cincin.

Cincin dah ramai ada kot…bila lelaki pakai cincin ni nampak macam matang sikit kan..

10. Kaca mata hitam.

Wajib!!!! baru lah nampak grand sikit kan..terserlah kemacolan bila pakai speak mata hitam…kaca mata hitam sekarang bukan sekadar mengelak dari cuaca panas tapi ianya dan jadi satu fesyen untuk zaman sekrang..

Semua yang aku senaraikan kat atas berdasarkan pandangan aku jer….kalau boleh aku nak miliki semua benda yang aku sebut tadi tapi wak masa sekarang biarah aku guna yang mana ada dulu..sesuai dengan status aku sebagai student kan…

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 462,078 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen