Ramai Wanita Tidak Tahu! Ini 5 Punca Kenapa Anda Masih Belum Kahwin.

 

Kenapa masih belum kahwin? Ini 5 punca kenapa anda masih belum kahwin yang ramai wanita tidak tahu.

1. Nak hidup bebas & tidak suka dikongkong.Tipula kalau tak kecewa bila putus cinta. Tapi, putus cinta bukanlah sebab utama mereka tak nak bercinta lagi. Tapi, lebih baik hidup single daripada dikecewakan lagi.

2. Terlalu sibuk dengan kerja.

Kebanyakan wanita sekarang gila kerja dan seronok cari duit hingga lupa tentang perkahwinan. Bagi mereka, hidup zaman moden bukanlah sesuatu yang pelik jika kahwin lambat.


4. Terlalu memilih pasangan.

Wanita sekarang kalau boleh nak rupa lelaki ala-ala K-pop dan pretty boy. Kalau yang rupa suam-suam kuku tu memang tak pandang. Tapi, biarlah berpada-pada dan ukur baju dibadan sendiri. Rupa paras bukanlah jaminan rumah tangga bahagia.
5. Jodoh belum sampai.

Ini antara alasan cliche yang korang selalu dengar bila ditanya soal jodoh. Memang betul, jodoh, ajal dan maut ditangan Tuhan. Tapi kalau tak berusaha tak guna juga.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 506,978 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen