Jangan Pandang Wang Ringgit Saja, Perlu Ingat Pendidikan & Agama Juga Penting Elak Penceraian.

 

Membuat keputusan untuk berkahwin saja bukanlah satu perkara yang mudah, itu belum lagi melaksanakan tanggungjawab di dalam dunia perkahwinan. Tidak cukup dengan adanya rasa cinta dan takut kehilangan saja, tapi komitmen yang kuat antara kedua-dua belah pasangan tiada. Jika tiada komitmen yang kuat, hubungan boleh musnah bila-bila masa saja.Mungkin kita tahu pelbagai faktor menjadi punca kepada pertengkaran dan salah faham antara suami isteri, antaranya ialah masalah kewangan, kehadiran pihak ketiga, malah faktor pendidikan dan juga agama memainkan peranan penting. Ramai yang tidak sedar bahawa agama dan juga pendidikan memainkan peranan dalam rumahtangga sehingga boleh menjadi punca penceraian.Pendidikan dan agama tentukan hubungan

Kajian Pyang diambil dari Data From National Survey of Family Growth di Amerika Syarikat mendapati bahawa orang yang beragama dan mempunyai pendidikan tinggi mempunyai risiko perceraian yang rendah kerana kecurangan berbanding dengan mereka yang tidak beragama dan mempunyai pendidikan rendah.

Variabel demografik eperti latar belakang agama dan pendidikan nampaknya memberikan pemikiran yang matang untuk mencintai hubungan, dan penyelidikan menunjukkan pasangan yang mempunyai kedua-dua ini dalam hubungan cinta mereka berpotensi untuk kekal dalam perkahwinan mereka.Walaupun kajian dilakukan oleh mereka berketurunan Afrika Amerika Amerika dan Asia Amerika, perkara ini dapat digunakan untuk semua orang dengan latar belakang kebangsaan dan budaya yang berbeza.

Jadi, dalam mencari jodoh jangan abaikan pendidikan dan juga pegangan agama mereka. Kadang rupa paras dan wang ringgit belum dapat menentukan kebahagiaan anda kelak.Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 593,570 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen