Hubungan Lebih Kekal Lama Kalau Bergaduh Seminggu Sekali, Tapi Kena Tahu Jaga-Jaga Juga.

 

Orang kata, kalau jauh rindu-rinduan kalau dekat bercakar-cakaran. Itulah lumrah hubungan suami isteri ini. Bila berjauhan dan selalu sangat rindu tapi bila dekat ada sahaja yang tidak kena. Nak-nak lagi musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini.

Tidak dinafikan, walaupun duduk sebumbung tentu sahaja akan ada salah faham antara suami isteri sehingga tercetusnya pergaduhan. Kadang kala bukan sebab apa, dah tak tahu nak buat apa, cari gaduh lah pula. Tapi kalau masing-masing tidak mahu mengalah dan bertolak ansur ia boleh jadi satu pergaduhan yang panjang pula.

Ambil sahaja contoh di negara China, ramai pasangan yang bercerai selepas munculnya wabak Covid-19 ini. Tentu anda tidak mahu ia terjadi dalam hubungan anda bukan. Ini sedikit perkongsian dari Zaim Zin mengenai menghargai pasangan mampu buka mata kita.

Bertengkar ada baik buruknyaKena tahu kesannya


Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 595,855 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen