Sebelum Kahwin Jangan Lupa Check Rekod Pasangan, Tak Payah Pening Kepala Lagi Hanya Ikut Langkah Mudah Ini.

 

Sebelum membuat keputusan untuk berkahwin dengan pilihan hati, sudah tentu anda ingin tahu segala hal mengenai dirinya. Nak-nak lagi mengenai latar belakang serta masa lalunya. Ini kerana, semua perkara itu akan memberi kesan selepas berkahwin kelak.

Ketika berkenalan, semuanya memang indah-indah berlaka sehingga nak cari mana kurang pasangan pun tidak dapat dijumpai dengan mudah. Tidak kiralah lama atau sebentar perkenalan kalian, jika pasangan tidak berlaku jujur dari awal hubungan ia akan memudaratkan kalian kelak. Jadi, sebelum berkahwin adalah digalakkan untuk anda selidik dahulu mengenai pasangan anda, barulah tak terkejut mengenai background sebenar pasangan selepas berumahtangga.

Nak-nak lagi yang kenal melalui laman mencari jodoh, media sosial dan dikenalkan oleh rakan-rakan, itu lebih berhati-hati. Tapi jangan bimbang, melalui portal esyariah.gov.my, terdapat ruangan yang anda boleh semak latar belakang pasangan sama ada mereka pernah melakukan jenayah atau tidak dengan hanya menggunakan nombor kad pengenalan sahaja.Bukannya ragu-ragu akan pasangan, tapi setidaknya anda kenal pasangan sebelum berkahwin dan tidak tersilap langkah. Barulah anda boleh menjalankan rumahtangga dengan lebih baik selepas itu.

Caranya mudah sahaja:

1. Layari website esyariah.gov.my2. Cari ruangan ‘Semak Status Kes’3. Plih MAL (untuk kes kahwin/anak luar nikah, etc) atau jenayah4. Masukkan nombor kad pengenalan5. Semak keputusanIni hanya sekadar pilihan untuk anda lebih berhati-hati dalam memilih jodoh. Bukan apa, masa nak dapat semuanya memang indah-indah sahaja, tapi bila dah dapat baru nampak belang masing-masing.Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 528,279 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen