Panduan Persiapan Hari Bahagia.

 

Bagi bakal ratu sehari, pasti persiapan terakhir sudah dilakukan menjelang hari perkahwinan. Kami paparkan 10 perkara yang perlu dilakukan sebulan menjelang hari bahagia.1. Pastikan anda mencuba baju perkahwinan untuk memastikan keselesaan apabila memakainya.

2. Set korset penting untuk bakal ratu sehari kerana membantu bentuk badan anda dengan lebih baik. Guna korset dengan cermat jika busana menggunakan fabrik sifon lembut.

3. Cincin sudah siap diukur mengikut ukuran jari anda.

4. Hantaran hendaklah siap sepenuhnya supaya anda dapat melakukan persiapan yang lain.

5. Jangan lupa menghantar borang cuti.6. Ini penting, tempah tok kadi bimbang dia sibuk menjelang hari pernikahan anda.

7. Sijil pra perkahwinan dan borang permohonan berkahwin telah lengkap diisi.

8. Dapatkan laporan cuaca pada hari berlangsungnya majlis supaya boleh membuat persiapan jika berlaku perkara yang tidak diingini.

9. Jangan lupa periksa tempat di mana majlis anda diadakan.

10. Pastikan semua yang bertanggungjawab menguruskan katering, dewan, pelamin, mak andam tahu tarikh, masa dan tempat berlangsungnya majlis anda.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 613,586 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen