Bila Si Dia Mula Berlaku Curang, Lama-Lama Ia Jadi Ketagihan.

 

Ada orang menganggap bahawa ini adalah perkara yang kerap kali berlaku dalam hubungan, tidak kiralah dalam percintaan mahupun perkahwinan, kedua-duanya mempunyai kemungkinan untuk berdepan akan perkara ini. Walaupun dengan sekali pandang sahaja tahu bahawa perbuatan ini tidak seharusnya berlaku tetapi akan ada sahaja yang memilih untuk melakukannya.

Kecurangan adalah satu pilihan yang dilakukan oleh seseorang. Nak menduakan pasangan atau tidak, itu adalah pilihan darinya. Namun begitu, apabila seseorang pernah berlaku curang, kemungkinan ia akan mengulangi semula perbuatan itu. Baik lelaki atau perempuan mempunyai pilihan untuk melakukan ini.

Curang ini bukan hanya memfokuskan kepada lelaki sahaja, tetapi orang perempuan juga terdedah terhadap pilihan yang sama. Cuma yang membezakan wanita yang berlaku curang ini adalah lebih jarang berbanding lelaki yang memilih untuk curang.


Berdasarkan sebuah kajian dari University of Denver, Amerika Syarikat, mendedahkan bahawa orang yang mempunyai hubungan sulit dalam hubungan pertama adalah tiga kali lebih kemungkin untuk mengulangi perbuatan itu.

Malah lebih mengejutkan, mangsa penipuan pada hubungan pertama juga akan cenderung melakukan 'penipuan' yang serupa. Jadi, mengapa penipuan boleh menjadi sambungan tanpa ada kesudahan?Menurut penyelidikan yang sama, ketika menipu, otak akan menghasilkan dopamin hormon. Apabila berlaku penipuan biasanya orang akan berasa gembira dan selesa. Ini adalah hormon dopamin yang menyebabkan ketagihan keluar kawalan.

Penyelidikan menunjukkan bahawa orang yang berlaku curang boleh mengulanginya sekali lagi, tetapi tidak selalu. Terdapat juga orang-orang yang menyesal dan tidak mengulangi perbuatan tersebut. Orang yang menipu boleh berubah kerana mereka mengawal emosi mereka.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 630,451 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen