Mereka Yang Berdarah A Lebih Mudah Stress, Yang Lain Pula Macam Mana? Baca Ini.

 

Setiap orang ada tekanan mereka yang tersendiri. Cuma yang membezakannya adalah bagaimana mereka hadapi dan harungi tekanan tersebut. Tekanan ini boleh terjadi dari pelbagai sudut, ada yang disebabkan kerja, hubungan, pelajaran dan macam-macam lagi. Setiap orang akan berdepan dengan stress dan tahap yang berlainan.

Jika tekanan semakin tinggi dan teruk, ia mungkin akan membahayakan seseorang. Dimana ia akan membuatkan seseorang berputus asa dan hilang keinginan terhadap sesuatu. Walaupun ia boleh dilalui oleh sesiapa saja, tetapi sebenarnya ia berlainan cara anda menghadapi bergantung kepada jenis darah anda.


Jadi nak tahu golong darah mana yang lebih mudah stres dan tertekan, jom baca ini.1. Golong darah A.

Orang dengan jenis darah A adalah orang yang dilahirkan dengan suka berfikir. Mereka adalah individu yang sentiasa berfikir sedalam-dalamnya dulu sebelum bertindak. Mereka tidak mudah untuk meluahkan perasaan, tetapi mudah untuk merasa cemas dan bimbang tentang sesuatu.

Mereka ini juga mudah terasa tertekan jika ada sesuatu yang mengganggu atau tidak sesuai dengan apa yang mereka inginkan.

2. Golongan darah AB.

Seorang yang tenang dan sukar untuk diteka, ini adalah ciri yang dimiliki oleh orang yang mempunyai jenis darah AB. Mereka sebenarnya agak matang dan selalu berfikir dengan logik, tetapi sebaliknya mereka juga mempunyai perasaan yang sangat rapuh dan sensitif. Mereka mudah tertekan jika terdapat sesuatu yang terasa pelik dan luka di dalam hati dan minda mereka.3. Golongan darah B.

Mereka yang mempunyai jenis darah B biasanya orang yang mempunyai sikap malas ambil tahu dan lebih santai dalam kehidupan. Mereka optimis dan sentiasa bersemangat untuk melakukan banyak perkara. Ia sentiasa ingin menikmati dan cenderung untuk berseonok, menjadikannya mereka yang tidak mudah merasa tertekan walaupun dalam keadaan yang tegang.

4. Golongan darah O.

Mempunyai jenis darah O ini adalah sangat pemurah orangnya. Orang-orang yang terlahir dengan golongan darah O adalah orang yang easy going dan mudah sekali merasa bahagia karena hal-hal kecil. Mereka adalah individu yang tidak mudah merasa stres, karena memiliki jalan fikiran yang lebih mudah dan sederhana dibandingkan dengan golongan darah yang lain. Mereka suka akan kebebasan, dan juga dikenal sebagai individu yang mudah masuk dengan semua.

Ini adalah bagaimana cara golongan darah menangani stress mereka. Anda pula yang mana?

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 615,214 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen