Tak Sangka, Lelaki Lebih Tertarik Dengan Wanita Memakai Baju Berwarna Ini. - Kajian.

 

Menurut anda, warna apa yang sesuai buat kaum wanita? Malah warna tersebut akan membuatkan lelaki memandang anda?

Adakah anda merasakan ia berwarna merah jambu? Ataupun warna merah?


Setiap orang tentu mempunyai warna kesukaan bukan, malah apabila berada di pertemuan pertama, tentu ramai wanita yang lebih memilih untuk memakai baju dengan warna kegemaran mereka kerana merasakan lebih yakin.

Banyak orang mungkin berpendapat bahawa warna merah adalah warna yang paling dapat menarik perhatian orang lelaki terhadap wanita. Warna merah ini selalu dikaitkan dengan seksi dan berani malah memberikan kesan frminin yang matang. Akan tetapi, tak semua orang lelaki sukakan warna merah ini.Satu kajian yang diterbitkan dalam SAGE Journals, Psikologi Evolusioner mendapati bahawa selain warna merah, lelaki juga akan tertarik dengan wanita yang memakai warna hitam. Ini kerana warna hitam memberikan kesan sensual dan misteri, dimana ia akan meningkatkan daya tarikan wanita.Satu penyelidikan yang dijalankan di Universiti of Liverpool menunjukkan bahawa walaupun hitam adalah sinonim dengan kesan gelap, ia juga memancarkan gambaran keyakinan, dan mana-mana wanita yang yakin adalah cnatik. Jadi jangan terkejut jika wanita akan kelihatan lebih cantik jika memakai pakaian hitam.

Warna hitam ini dalah warna kegemaran orang lelaki, jadi jika anda mahu tampil lebih yakin dan berjaya memikat mana-mana lelaki, perlulah anda berani untuk menggayakan warna ini. Bahkan jangan lupa pilih warna ini untuk pertemuan pertama anda.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 594,234 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen