Kalau Tak Nak Isteri-Isteri Overthinking, Suami-Suami Pun Jangan Buat Benda Yang Curiga.

 

Orang lelaki ini selalu angagp bahawa orang perempuan akan sentiasa overthinking terhadap satu perkara. Malah kadang kala mereka ini anggap bahawa wanita ini sengaja nak fikir macam-macam sedangkan bukannya pasangannya melakukan perkara yang salah.


Ramai yang tak sedar sebenarnya. Di mana, apa yang wanita fikirkan atau apa yang membuatkan seorang isteri ini overthinking adalah kerana perbuatan yang mencurigakan dari seorang lelaki. Malah, setiap perbuatan yang pelik lelaki ini yang menjurus seorang wanita mempunyai syak wasangka yang melampu.

Kalau ada tak suka dan tak selesa isteri atau pasangan anda sebegitu, maka ini nasihat daripada Firdaus Shakirin buat lelaki-lelaki di luar sana.

Hidup kita sebagai suami ni akan baik-baik sahaja selagi,

Isteri tak curiga dengan apa yang kita buat...



Jangan bagi dia curiga, jangan timbulkan keraguan dalam rumahtangga sebab once dia dah mula ragu-ragu dengan suaminya, maka disaat itulah hidup kita mula bermasalah...

Bagaimana?

Tengok la kelakuan dan perbuatan kita semasa di rumah ataupun di luar rumah...bawak hp masuk tandas tak...berani tak bagi isteri tengok kandungan hp kita...berani tak share password hp kat isteri...balik lambat, bagitahu tak nak pergi mana, dengan siapa...bila ada orang telefon, cuba mengelak dan bercakap ditempat tersembunyi tak...senyum sorang-sorang depan hp tak...

Banyak perkara yang datangnya daripada perbuatan kita sendiri yang membuatkan isteri itu think negative...



Dia mula akan bersangka macam-macam...bila dia dah tak boleh nak simpan syak wasangka dia tu, dia akan mula tuduh kita...

"Abang ada perempuan lain?" "Abang ada skandal?"

Berasas atau tidak tuduhan yang dilemparkan itu, hanya kita dan Allah s.w.t sahaja yang tahu...

Nasihat saya, tiada apa yang perlu seorang suami takuntukan jika dia tidak buat salah, dia menjaga pergaulannya, dia tahu batasan untuk setiap perbuatannya, tiada kandungan meragukan dalam hpnya dan tiada perubahan pada dirinya...



Dan orang perempuan ni plak, kalau dia curiga, dia perlu untuk dipuaskan hatinya...dengan cara, kalau dia nak check, bagi dia check...kalau dia tanya, jawab tanpa perlu menipu...jangan menunjukkan gerak geri yang meragukan...mudah sahaja...

Selagi dia berpuas hati dan tidak melihat apa-apa perubahan 'pelik' pada suaminya, selagi itulah hidup kita akan baik-baik sahaja...

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 461,546 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen