Hati-Hati Siapa Yang Suka Menyanyi Dalam Bilik Air Itu, Takut Jadi Kawan Syaitan.

 

Dah jadi satu kebiasaan menyanyi di dalam bilik air ini, nak-nak lagi buat mereka yang sememangnya suka menyanyi ini. Tidak hanya itu sahaja, buat mereka-mereka yang tak yakin nak menyanyi depan orang ramai, di bilik airlah tempat mereka meluahkan segala hasrat yang terpendam itu.

Secara luarannya memang kita tak namapk apa-apa di dalam bilir air tersebut, malah hanya kita bersendirian di dalamnya. Akan tetapi kita lupa bahawa itu tempat tinggal syaitan dan iblis.Dalam sebuah hadis, Rasulullah bercerita bahwa Iblis meminta tempat tinggal kepada Allah seperti halnya Allah memberikan tempat tinggal kepada anak adam untuk berada di bumi.

"Ya Allah, adam dan keturunannya Engkau beri tempat tinggal di bumi, maka berilah pula aku tempat tinggal..!!" Kata Iblis..Allah berfirman,,"Tempat tinggalmu adalah bilik mandi atau tandas" (HR. Bukhari)

Dari situlah kemudian Iblis pun menggoda setiap orang yang memasuki rumahnya yang berupa bilik mandi.Godaan iblis macam-macam dan aneka warna. contohnya menggoda manusia supaya:

1. Berlama-lama di dalam bilik mandi

2. Bernyanyi atau berkata-kata

3. Bermain-main air atau sesuatu yang lain (bawa hp mendengarkan muzik, ber'facebook')

4. Membisik seseorang supaya kencing sambil berdiri

5. Membiarkan baju yang kotor t'gntung di dalam bilik mandi

6. Melupakan seseorang untuk berdoa ketika hendak masuk atau keluar dari bilik mandi

7. Mengambil wuduk sambil telanjang

8. Menconteng dinding bilik mandi ataupun bilik air.

9. Merencanakan kejahatan

10. Onani/masturbasi di dalam bilik mandi, air mani akan bercampur air mani iblis & menyebabkan terlahirlah tuyul.

Maka, hati-hatilah sewaktu dalam bilik mandi atau tandas. Dan tips yang baik adalah mandi, buang air dll sewajarnya saja, lebih cepat lebih baik.

Satu perbuatan nampak macam tak ada apa-apa tetapi sebenarnya memberi kesan kepada diri sendiri.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 505,051 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen