Tidak Mampu Berdiri Satu Kaki Dengan Seimbang, Awas! Anda Mungkin Berpeluang Diserang Strok.

 

Bila bercakap mengenai stroke tentu sahaja akan membuatkan ramai orang berasa bimbang dan takut, terutama penyakit ini mampu menyerang sesiapa sahaja. Benar, strok ini menakutkan malah jika masih tidak mengamalkan gaya hidup peluang untuk diserang adalah lebih tinggi.

Bayangkan jika ada pihak menyatakan bahawa anda “berpeluang diserang strok apabila tua nanti” apa perasaan anda? bimbang? Tentu sahaja bukan.Strok atau lebih dikenali sebagai angina ahmar ini tersangat lazim dinegara kita, khususnya golongan berusia dan penyebab kematian ketiga rakyat Malaysia selepas serangan jantung dan pneumonia.

Terdapat satu kajian menyatakan bahawa, jika anda tidak mampu berdiri dengan seimbang menggunakan satu kaki kemungkinan untuk anda menghadapi strok apabila tua adalah sangat tinggi.

Menurut kajian keupayaan untuk mengimbangkan diri di satu kaki adalah petunjuk kepada keupayaan fungsi otak. Seseorang yang tidak dapat mengekalkan keseimbangan ini kurang dari 20 saat berpeluang untuk berdepan dengan serangan ini.

Jika anda mendapat tempoh kurang daripada 20 saat, segera untuk mendapatkan nasihat atau khidmat doktor. Akan tetapi jika umur anda masih lagi panjang, apa kata cuba mengamalkan gaya hidup sihat terlebih dahulu.Namun begitu, serangan ini boleh dijauhi sekiranya anda mengamalkan gaya hidup sihat.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 491,868 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen