Jangan Takut Untuk Berkahwin, Dengan Perkahwinan Ia Tidak Akan Mengurangkan Rezeki Anda, Tetapi Akan Membuka Lorong Rezeki Yang Tidak Terduga.

 

Jangan takut nak berkahwin awal, kerana ada perkara yang baik menanti. Sekiranya anda merasakan bahawa dengan perkahwinanitu akan membuat anda miskin, itu adalah alasan buat mereka yang tidak mahu meneruskan hubunga sahaja. Jangan merasakan bahawa dengan perkahwinan ini akan membuat hidup anda tidak bahagia, ketahuilah ia adalah jalan rezeki melimpah ruah.

Jika anda merasakana dengan berkahwinitu membuatkan hidup menjadi sukar, bukan kerana perkahwinan tersebut hidup anda sebegitu tetapi Allah sedang meningkatkan kedudukan anda di mata-Nya. Sekiranya anda berkahwin dan anda takut akan kekayaan anda akan hilang, sebaliknya perkahwinan itu adalah membawa rezeki yang tidak dijangka. Ini kerana, rezeki anda akan datang melalui isteri mahupun anak-anak.Adakah anda hanya menilai perkahwinan itu berdasarkan harta sahaja? Sedangkan banyak lagi perkara baik dalam perkahwinan ini. Percayalah bahawa dengan perkahwinan yang dibina itu, adalah Lorong-lorong rezeki dan pahala buat suami isteri. Malah jangan takut akan ujian yang datang menimpa, itu kerana ujian untuk kita lebih dekat dengan diri-Nya malah untuk kuatkan iman diri kita.Kalau merasakan pasangan kita itu bukan orang yang hebat, bukan anak orang kaya ataupun tidak memiliki pelajaran yang tinggi, jangan pandang itu semua. Tetapi pandang adakah dia itu sanggup bersusah senang dengan kita, adakah dia mampu membimbing kita ke jalan Allah ataupun adakah dia mudah dibimbing kita.

Kesenangan harta dan kekayaan itu belum tentu menjadi satu jamin untuk sepasang suami isteri itu bahagia. Akan tetapi ia boleh menjadi punca goyangnya satu perkahwinan yang dibina walaupun didasari dengan rasa cinta yang mendalam.Suami, isteri dan anak-anak boelh jadi lorong rezeki yang melimpah ruah tanpa kita duga jika kita tahu menghargai mereka ini. semakin bahagia isteri dan anak-anak maka, semakin murahlah rezeki kita bersama.

Jangan takut untuk berkahwin kerana merasakan bahawa ia satu beban, tetapi anggap ia sebagai satu peluang yang kita patut rebutkan dengan segera. Kalau nak kaya, maka kahwinlah.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 506,445 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen