Gaya Hidup Ada Kemungkinan Mereka Akan Kembali, Ada Juga Kemungkinan Yang Anda Akan Belajar Untuk Hidup Tanpa Mereka.

 

Mungkin kawan anda yang telah pergi atau orang yang anda telah mempunyai hubungan romantik pada masa dahulu akan kembali kepada anda. Mungkin suatu hari nanti mereka akan terbangun dan menyedari bahawa mereka melepaskan orang yang benar-benar mencintai dan menghargai mereka. Mungkin mereka akan menyedari mereka tidak akan pernah menemui seseorang seperti anda dan akan menginginkan untuk menyambung semula lagi. Mungkin ia akan berlaku esok. Mungkin dalam beberapa hari atau minggu. Mungkin dalam setahun atau lebih.Tetapi mungkin tidak.

Dan tidak mengapa. Walaupun ia merasakan seperti tidak tepat sekarang, ia benar-benar. Semua orang telah kehilangan seseorang pada satu ketika dalam hidup mereka. Sama ada kawan, ahli keluarga, atau teman lelaki atau teman wanita. Tetapi kita semua akan mengatasinya walaupun kehilangan. Itu bukan untuk mengatakan kita tidak akan ingat dan mengambil berat tentang orang itu lagi, tetapi kita teruskan hidup. Kita berduka cita dan kemudian meneruskan kehidupan kita walaupun kita kadang-kadang mengingati orang yang kita kehilangan. Kita mencari sambungan baru atau menghidupkan semula yang lama. Orang yang membuat anda menangis atau lebih yang lalu mungkin tidak lagi mengingati anda.Saya masih berharap mereka semua baik, tetapi hati saya sembuh juga, walaupun kehilangan mereka.

Ketiadaan mereka tidak lagi memberi kesan pada masa sekarang. Saya pernah berasa susah untuk bernafas mengetahui bahawa mereka tidak boleh kembali dan membayangkan kehidupan tanpa mereka kelihatan mustahil, tetapi saya belajar untuk tidak memerlukan bantuan mereka. Saya tidak memerlukan mereka untuk menjadi oksigen saya dan saya tidak perlu mereka pergi untuk mempersoalkan keupayaan saya untuk hidup tanpa mereka – menikmati kehidupan tanpa mereka. Sama ada mereka kembali atau tidak adalah keputusan di pihak mereka, sama ada anda membenarkan mereka untuk menjadi keputusan adalah untuk anda buat.

Tetapi anda akan sembuh.

Hati kita bertahan dan hari-hari kita menjadi lebih baik. Orang yang anda fikir anda tidak dapat hidup tanpa, sekarang tiada.

Hidup anda tidak seharusnya bergantung pada orang lain.

Anda lebih bernilai daripada itu dan saya berjanji bahawa sekurang-kurangnya seorang di dunia ini akan melihatnya juga.

Walau bagaimanapun, dalam masa yang sama, ingatlah bahawa anda terselamat kehilangan yang lain.

Anda lebih bernilai daripada itu dan anda mampu menjadi udara anda sendiri.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 630,021 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen