3 Alasan Popular Lelaki Lambat Masuk Meminang.

 

Wanita selalunya ingin cepat mengakhiri tempoh masa bercinta dengan perkahwinan. Namun berbeza dengan lelaki yang selalunya lebih tenang. Pun begitu, ada lelaki yang masih belum memikirkan soal kahwin walaupun sudah begitu lama bercinta. Apabila disoal mengenai perkahwinan, ada sahaja alasannya. Ingin tahu apa alasan popular? Nah, cuba baca artikel ini.1. Belum cukup duit.

Duit selalu jadi alasan nombor satu apabila wanita bertanya kepada si lelaki bila mahu masuk meminang. Alasan yang konon-kononnya kukuh ini selalu disebut bagi melepaskan diri daripada soalan si wanita. Alasan ini dikuatkan lagi dengan isu kenaikan harga kos barangan untuk menempah katering, pakaian pengantin, mekap, barangan hantaran dan lain-lain keperluan perkahwinan. Wanita selalunya menerima alasan ini dengan reda.2. Belum cukup bersedia.

Alasan belum cukup bersedia selalunya diberikan terutama daripada lelaki yang agak suka bersosial. Mereka ini selalunya masih mahu hidup membujang kerana tidak mahu terikat dengan komitmen wanita bergelar isteri. Lelaki seperti ini takut berada di alam perkahwinan kerana sedar bahawa menjadi seorang suami berat tanggungjawabnya. Wanita perlu bijak bertanya mengenai dari segi apakah yang dia belum lagi bersedia. Mungkin anda boleh menambah keyakinan si dia untuk menyegerakan perkahwinan.

3. Ada impian belum dicapai.

Alasan ini selalu diberikan oleh lelaki yang mempunyai cita-cita tinggi dalam kerjayanya. Sama ada makan gaji mahupun bisnes, lelaki selalunya ada targetnya yang tersendiri. Bagi mereka, target ini perlu dicapai sebelum mendirikan rumahtangga.

Jika anda benar-benar mahu menjadi isterinya, katakan padanya bahawa perkahwinan tidak sekali-kali menghalang dia mencapai cita-cita. Malah keberkatan perkahwinan itu pasti boleh membantu si lelaki lebih mudah mencapai apa yang dia inginkan.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 627,543 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen