Ini Sebabnya Mengapa Fasa Pertunangan Adalah Antara Saat Yang Paling Mencabar Buat Pasangan.

 

Setiap hubungan pasti akan ada pasang surutnya, yang mana mungkin berlaku sedikit perselisihan faham, dan pergaduhan kecil, dalam apa jua masalah yang dihadapi. Namun begitu, ia hanyalah seketika, ketegangan itu akan kembali reda dan hubungan kemesraan terjalin kembali. Itu adalah buat mereka yang sudah berumahtangga, tetapi bagaimana pula bagi yang baru ke peringkat permulaan, iaitu alam pertunangan. Seperti yang banyak kita dengar, orang bertunang ini, berdarah manis, jadi pasti akan berdepan dengan pelbagai dugaan, dari segi hubungan, rakan-rakan, mahu pun kewangan. Tapi, apakah sebenarnya yang menyebabkan pertunangan sangat mencabar. Jom kita ikuti siri Tweet dengan akaun @ianzainal ini.

 

1. Dugaan ini sebenarnya akan berlaku kepada semua pasangan, sama ada sedang dalam tempoh bertunang, atau tidak, iaitu yang terus bernikah.

 2. Pada masa inilah orang lama datang kembali, bekas kekasih mula bertanya khabar.

 

3. Akan alami juga perkara macam ni, cabaran waktu sedang bertunang.

 4. Walau mereka yang pernah ada sejarah dengan kita dahulu, mula mesej, atau ‘misscall’, buat tidak tahu sahaja. 

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 527,838 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen