6 Perkara Ini Akan Spoil Mood Anda Pada Hari Raya Pertama Nanti.

 

Pada musim hari raya, pasti banyak perkara yang akan menjadi kenangan terindah di antara kita dengan ahli keluarga termasuklah sanak saudara. Di samping menikmati juadah yang sangat menyelerakan, mengambil gambar bersama adalah momen yang mampu membuat kita tersenyum sampai bila-bila.

Setiap tahun ada sahaja #Throwback yang kita akan post di sosial media supaya kenangan tersebut tidak mudah dilupakan.

Namun, gembira gembira juga, akan tetapi ada sahaja perkara yang mampu membuat mood kita menjadi spoil ketika hari raya, jom kita lihat…

1. Telefon tiada service/signal.

Image result for phone no service

Isu yang paling penting dan mampu membuat seseorang berubah mood seratus peratus adalah apabila telefon bimbit tiada service. Sama ada kerana area kampung halaman tersebut memang susah nak dapat service atau terlupa nak bayar bil.

Pada hari raya, setiap kali ambil gambar dengan keluarga pasti mahu post di sosial media, kan? Tapi kalau tak ada whatsapp lagi susah nak contact keluarga.

2. Bibir ulcer.

Related image

Orang lain sedang enak menikmati juadah seperti lemang, nasi impit, rending, anda pula perlu kawal makan. Kalau salah saya makan, mahu menjerit satu rumah kerana kesakitan. Memang potong mood juga, kita nak makan sedap-sedap, tapi bibir kena ulcer pula. Cemburu tengok orang lain makan tanpa rasa sakit.

3. Cirit-birit.

Related image

Lagi satu kesakitan yang kalau boleh kita nak elakkan adalah cirit-birit. Memang tak best langsung kalau masa hari raya, terutamanya pada 1 dan 2 syawal terkena cirit-birit pula. Nak makan tak selera. Nak ambil gambar bersama keluarga tiada mood. Apatah lagi nak pakai baju raya.

4. Tudung macam tak gosok.

Bagi kaum wanita, hal ini pasti sudah menjadi kebiasaan. Bukan sahaja pada hari raya, pada hari lain pun anda sudah biasa mengalaminya.

#Tudungbadday

Iron tapi macam tak iron pun. Bila dah on point gosok tudung, ada pula salah seorang yang terpijak, terduduk tudung kita tu. Bagi mereka yang ada kucing pun, boleh tahan juga perangainya, tidur atas tudung pula.

Image result for kucing tidur atas shawl

 

 

5. Pattern baju sama dengan orang lain.

Image result for baju raya boria

Situasi sebegini kadang-kala boleh juga terjadi. Entah macam mana, baju raya yang kita beli di shopping mall sama pula dengan saudara kita yang lain. Tak tau nak sorok muka kat mana, kan? Tapi lagi lucu bila baju raya seakan-akan sama dengan langsir atau alas meja pula. Hadap je lah ye…

6. Baju terkena sambal.

Pakai baju cantik-cantik pada raya pertama, sibuk kena basuh pinggan mangkuk pula. Akhirnya baju kesayangan terkena sambal atau basah lencun ketika membasuh pinggan. Nak ambil gambar dengan sanar saudara pun tiada mood sebab baju dah selekeh.

Jangan lupa pakai glove dan apron ya!

Image result for crying gif

7. Jalan raya Jem!

Dan yang paling buat kita tak ada mood adalah....

Image result for spoil mood masa hari raya

Selamat Hari Raya!

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 398,364 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen