Hanis Zalikah Tak Bagi Yusuf Main Gajet, Hanya Benarkan Tonton Rancangan Di TV.

 

Ramai yang tahu bahawa anak-anak masa kini lebih terdedah terhadap penggunaan gadget dalm rutin harian mereka. Di mana setiap saat dan masa, mereka ini tidak pernah terlepas dari genggaman gadget. Apabila tidak diberi anak-anak akan mula mengamuk serta menangis semahunya kerana mahukan gadget, maka ibu ayah terpaksa beri untuk memberhentikan kelakuan mereka.

Penggunaan gadget yang berlebihan ini sememangnya akan menjejaskan keupayaan sosial anak-anak sekaligus akan membawa kepada masalah kesihatan kepada mereka. Tetapi berlainan dengan cara didikan pasangan suami isteri ini.



Menurut Hanis Zalikah didik anak mengikut zaman, tetapi zaman ini adalah zaman menakutkan. Yusuf tidak didedahkan dengan gadget.



Rata-rata kita lihat kanak-kanak dan anak-anak akan diberi gadget untuk mendiamkan mereka. Namun bagi pelakon cantik manis ini, mendidik anak perlu mengikut peredaran zaman tapi zaman ini menakutkan baginya sebagi ibu.

Bill Gates Pun Bagi Anak Gadget Bila 14 Tahun Ke Atas.

Umur berape nak bagi anak gajet? Entah. Taknak bagi boleh tak? Geram baca Bill Gates and other tech giants dekat Silicon Valley pun bagi anak diaorang gajet bila anak diaorang cecah 14 tahun ke atas. Padahal diaorang yang cipta benda-benda macam ini. Tapi diaorang pun beranggapan yang gajet dan easy access to thing ni sangat harmful.




Nak didik ikut zaman, tapi zaman ini menakutkan.

Kita macam mana? Takut anak ketinggalan? Tak up-to-date? We are so clueless kesiannya kita. Takde resepi atau formula yang betul-betul terbukti selamat dalam pasa menyediakan anak menghadapai masa depan. Kita nak didik anak mengikut zaman, tapi berada dalam zaman yang menakutkan.

Kini hanya TV channels untuk Yusuf.

Ramai tanya what is our stand with Yusuf anda gadget. Just like all parents, kita pun tengah navigate our way through it, mula-mula try cara ni, pastu cuba cara tu pula. Macam-macam. But for now, we only allow channels on TV. So dia takde pilihan nak suruh kita tukar2. Macam kita dulu kena duduk je tengok iklan cokelat Apollo terbang banyak2 kat angkasa.

Yusuf Banyak Belajar Tatabahasa di Baby TV.

P/S: Yusuf suka tonton Baby TV (channel 618, Astro), banyak vocabs bagus dia belajar dari situ.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 391,407 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen