Gadis Ini Kongsi DIY Pepper Spray Dengan Kos Yang Murah Serta Sesuai Untuk Simpan Di Dalam Handbag.

 

Sebagai seorang wanita, langkah sentiasa berjaga-jaga sememangnya sangat diperlukan demi menjaga maruah diri serta mempertahankan diri dari perkara yang tidak diingini. Orang kata, setiap wanita wajib simpan pepper spray satu di dalam beg tangan mereka. Nak-nak lagi mereka yang selalu jalan bersendirian ke mana-mana.

Harga pepper spray yang dijual di Malaysia agak mahal dan yang paling tak best, dah lah mahal ada tarikh luput pula tu. Dah beli mahal-mahal, tak guna, sampai tarikh luput kena buang.

Baru-baru ini kami ada lihat sebuah post tulisan anak gadis Filipina yang bernama Marry Ferjel Babasa yang mendapat 99 ribu share difacebook ini. DIY pepper spray yang mudah dengan kos yang murah. Bahannya cuma ada 3. Anda boleh cuba ya.



Bahan-bahan yang anda perlukan ialah:



i. Botol spray plastik kecil yang boleh anda beli di Mr.DIY atau Daiso. Botol kecil muat untuk disimpan di dalam handbag.



ii. Beberapa biji cili padi

iii. Air


Caranya:

• Sediakan botol spray.



• Potong cili padi.



• Selepas itu, masukkan cili yang telah dipotong ke dalam botol spray tadi.



• Masukkan air ke dalam botol cili tersebut dan goncang.

Siap!

Mudah sungguh kan! Tunggu apa lagi. Jom cuba sendiri.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 473,662 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen