4 Benda Kotor Yang Kita Lakukan Tanpa Sedar!

 

Setiap hari kita sememangnya sudah terdedah dengan kotoran dan bakteria yang pelbagai. Tidak kiralah melalui sentuhan atau bukan, kita sememangnya terdedah dengan kotoran. Tetapi, apabila kita merasakan ianya kotor, kita akan mencuci tangan dan membersihkannya terlebih dahulu bukan?

Tapi bagaimana dengan kita lakukannya setiap hari dan menyangka ia bersih sedangkan ia adalah kotoran yang tidak di sengajakan.Kami senaraikan benda-benda kotor yang anda lakukan setiap hari tanpa sedar bagi memastikan anda menjaga kebersihan diri.

1. Pakai Lipbalm Guna JariKalau anda cuci tangan sebelum sapu lipbalm, ok! Tapi kalau sebaliknya, anda sebenarnya menyapu dan meletakkan kuman terus ke bibir anda.

2. Minum Dari Botol Atau Tin MinumanSebaiknya gunakanlah straw atau cuci dahulu tin atau botol minuman anda itu. Kalau malas nak cuci, apakata fikirkan perjalanan yang dilalui sebotol atau sekotak air sebelum ia sampai ke mulut anda tu. Hmm.

3. Menggunakan TelefonBilakah kali terakhir anda membersihkan telefon anda? Tak pernah? Pasti bila anda tahu yang telefon bimbit anda mempunyai 500 kali lebih bakteria dari tandas, mungkin anda akan bersihkan sekarang.

4. Berus Gigi Terdedah Dengan KumanSimpan berus gigi anda di dalam bekas atau almari bagi mengelakkan ia terdedah dengan kuman dari tandas yang di flush.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 591,405 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen