Perasaan Setiap Bapa Ketika Melihat Anak Gadisnya Bakal Bernikah.

 

Dalam kegembiraan anda menyediakan persiapan perkahwinan, pasti akan hati yang begitu sayu untuk melepaskan anda bersama pasangan anda. Mereka ini sudah tentulah ibu ayah anda. Walaupun pada riak wajahnya tersenyum tetapi hatinya pasti sayu untuk melepaskan anak perempuannya ke bawah tanggungjawab lelaki lain.

Selama ini, ayah yang selalu menjadi pelindung serta menjadi hero buat anak gadisnya. Kini, anak gadisnya itu akan berlindung di bawah lelaki lain, pasti akan terasa sedikit sayu. Mungkin ayah tidak bercakap secara langsung kepada anda tetapi dia merasakan sayu bahawa anak perempuannya yang telah dijaga sejak zaman kanak-kanak terpaksa memilih cara hidupnya sendiri untuk menjalani hidup baru dengan seorang lelaki yang menjadi pilihannya.

Buat anda yang sedang sibuk lakukan persiapan perkahwinan, jangan terlalu teruja. Lihat wajah ayah dan ibu anda. Mereka ini takut jika anda kehilangan dan melupakan mereka.Berikut adalah perasaan si bapa:

1. Walaupun tidak sanggup melepaskan anak perempuannya, tetapi ayah menyedari bahawa anak perempuannya telah dewasa dan memilih untuk berkahwin.

Apabila anda memutuskan untuk berkahwin dan menjalani kehidupan baru dengan pasangan hidup anda, anda merasakan anda sudah cukup lama untuk hidup bersama dan tidak lagi hidup dengan ibu bapa anda. Sudah tentu ibu bapa, terutama bapa, sudah tahu bahawa mereka akan berpisah dengan anak perempuan mereka.

Tetapi, ayah tidak begitu bersedia untuk berpisah dengan anak perempuannya. Apabila perkahwinan tiba, ada perasaan bahawa hanya bapa yang menyedari untuk menyerahkan anak perempuannya yang tercinta kepada lelaki lain. Salah satu perasaan yang menghantui fikirannya tidak banyak menghabiskan masa dengan anak perempuannya. Walau bagaimanapun, bapa mesti menerima bahawa anak perempuannya mesti meninggalkan selepas perkahwinan berakhir.2. Lelaki yang kuat seperti bapa tidak akan menangis dengan mudah. Tetapi, semasa perkahwinan anak perempuannya, dia tidak dapat menahan air matanya.

Bapa adalah yang paling kuat dan kuat dalam keluarga. Apa sahaja masalah yang dihadapi, ayah sentiasa berusaha untuk kelihatan kuat di depan isteri dan anak-anaknya. Tetapi, apabila dia melihat anak perempuannya berkahwin, tiba-tiba segala-galanya berbeza. Selain ibu, bapa adalah orang yang tidak dapat menahan air matanya. Walaupun air matanya tidak kelihatan, pada saat ia melihat anak perempuannya, ada air mata yang dia harus ditahan saat anak perempuannya ditemani dengan lelaki pilihannya.3. Ayah selalu bertanya-tanya dalam dirinya, "Apakah keputusannya betul, menyerahkan puteri kesayangan kepada lelaki ini?"

Untuk ayah, lelaki yang anda pilih adalah orang asing yang tidak dikenali sebelum ini. Terdapat bimbang dalam bapanya tentang bagaimana dia akan hidup anda. Sejak kecil, ayah telah mendidik dengan penuh kasih sayang dan sekarang ia harus menyerahkan kepada orang lain yang belum tentu sama baiknya saat mendidik.

Walau bagaimanapun, bapa sentiasa memberi jaminan bahawa anak perempuannya boleh gembira dengan lelaki pilihannya. Ayah cuba untuk ikhlas untuk kebahagiaan anda. Tiada apa-apa yang lebih berharga kepada bapa, melihat anaknya bahagia menjalani kehidupan baru dengan pasangan hidupnya.Dalam gembira kita itu, cuba lihat ibu ayah kita. Jangan pernah lupa setiap jasa mereka dalam membesarkan kita selepas berkahwin kelak.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 536,043 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen