Tips Belikan Hadiah Untuk Suami Anda Sempena Ulang Tahun Perkahwinan.

 

Nak belikan hadiah untuk lelaki, kadang-kala memang membuatkan ramai para wanita berfikir banyak kali. Apatah lagi dengan majlis kejutan yang kadang-kala sebenarnya membuat lelaki tidak terkata. Tidak terkata bukan gembira semata-mata, akan tetapi hatinya risau jika isterinya sanggup berhabis duit hanya dengan perkara yang tidak penting sahaja seperti belon dan sebagainya.

Tarikh penting hari jadi isteri pun boleh terlupa, inikan pula tarikh ulang tahun perkahwinan.

Memang bagi lelaki, tarikh-tarikh penting seperti ini sebenarnya kurang penting bagi lelaki kerana ianya hanya tarikh sahaja. Jadi, bagi mereka tidak kisah hadiah apa pun yang mahu diberi, asalkan tiada majlis seperti keanak-anakkan, berbanding dengan wanita yang suka dengan kejutan tersebut.

Kebiasaannya, berikan 6 barang seperti dibawah sekiranya suami anda sudah gunakan dengan begitu lama yang memang diminta untuk ganti…

  • Jam.
  • Tali leher.
  • Kasut.
  • Sandal.
  • Topi.
  • Wallet.

Tips: Kalau boleh elakkan beli perfume yang boleh meninggalkan bau yang lama dengan jarak yang begitu jauh. Satu batu pun boleh bau, bak kata orang. Memadai suami menggunakan deodorant sahaja, sebab nanti kalau wangi sangat, takut wanita lain tergoda pula.

Dah biasa sangat dengan 6 barang di atas, apakata tukar pada 5 barangan di bawah ini pula…

1. Tempat meletakkan telefon bimbit. (Docking phone station)

Bukan sahaja boleh meletakkan telefon bimbit, malah wallet, jam tangan, charger, cable, power bank, supaya lebih teratur.

Related image

Kredit Foto: Gadget

2. Smart speaker.

Image result for jbl smart speaker

Kredit Foto: TechRadar

3. Casing phone.

Cari casing phone yang lebih praktikal seperti mudah untuk menonton video.

Image result for phone casing for guy

Kredit Foto: Flipkart

4. Kit bag.

Pada masa kini, kit bag banyak fungsi yang boleh digunakan, ia bukan sahaja untuk meletak barang solekan bagi golongan wanita. Sekiranya si suami adalah seorang yang teratur dan suka semua barang dalam keadaan yang kemas, hadiahkan kit bag ini untuk mereka supaya mudah meletakkan barang yang mereka suka kumpul.

Related image

Kredit Foto: Pinterest

Seperti pisau lipat, barang-barang untuk memancing, barang-barang untuk basikal dan sebagainya.

5. Tumbler (Botol Air).

Nampak seperti keanak-anakkan, tetapi ia untuk menarik perhatian bagi si suami menjaga kesihatan dengan minum air secukupnya kerana kaum lelaki kelihatan jarang untuk minum air putih.

Image result for tumbler water bottles for guy

Kredit Foto: Independent

Namun, jika anda berkemampuan dan mahu belikan hadiah yang lebih bernilai atau ganjaran pada suami sekiranya naik pangkat, anda boleh belikan..

1. Smart Watch.

Image result for smart watch apple

Kredit Foto: Google

 

2. Telefon Bimbit.

Related image

Kredit Foto: Uswitch

3. Shaver Elektrik.

Image result for electric shaver

Kredit Foto: Walmart

4. Pressure Water Jet.

Image result for high pressure water jet cleaner

Kredit Foto: Kogan

Manfaat anda belikan alatan ini adalah supaya suami ada aktiviti untuk dilakukan ketika beriadah, tidak kira pada waktu pagi atau petang. Bukan sahaja si suami ada hobi baru untuk mengemas laman rumah yang telah berlumut, malah rumah anda juga menjadi semakin bersih dan sihat untuk tubuh badan.

Selamat Mencuba!

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 592,398 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen