Bahagiakan Isteri Pada Waktu Pagi Dengan 5 Teknik Ini, Pasti Mendatangkan Emosi Yang Positif Sepanjang Hari.

 

Suami isteri ini perlu sentiasa saling membahagiakan antara satu sama lain. Jangan membiarkan sebelah pihak sahaja yang membahagiakan pihak yang lagi satu. Mana tidaknya, jika hanya sebelah pihak sahaja, maka pihak yang berusaha itu akan memakan hati dan mengalami masalah emosi.

Jadi, jika anda lihat isteri anda telah melakukan pelbagai perkara untuk anda seperti mengemas rumah, meringankan beban kewangan keluarga, menjadi isteri yang menyejukkan hati dan pelbagai lagi, apa kata anda sebagai suami pula cuba untuk membahagiakan isteri.

Berdasarkan perkongsian saudara Najmi Nawawi, seorang suami perlu membahagiakan isterinya di waktu pagi. Hal ini kerana, ia akan memberi pengaruh pada emosi isteri pada hari tersebut.

Ianya umpama kunci yang sangat penting untuk menentukan emosi isteri sepanjang hari berkenaan. Jadi para suami dah tak perlu risau lagi untuk hadapi isteri yang selalu 'bad mood' sekiranya anda berjaya 'tackle' hati pasangan setiap pagi.Jadi perkongsian kali ini aku kongsikan 5 teknik penting berkenaan apa kita (suami), boleh cuba lakukan untuk bahagiakan hati isteri pada setiap pagi.

                         

1. Bangun lebih awal dari isteri

Ianya nampak macam biasa, tetapi mampu memberi kesan besar kepada emosi isteri. Para suami kalau boleh jangan biarkan isteri yang kejut anda dari tidur, kerana anda ialah pemimpin keluarga dan perlu tunjuk contoh yang baik kepada isteri. Isteri akan rasa bahagia kerana suaminya seorang yang berdisiplin dan layak dihormati.

2. Senyum dan berbual dengan isteri.

Banyakkan bertanya tentang aktiviti yang isteri anda akan lakukan. Jika isteri anda bekerja, boleh juga tanya tentang kerjanya, adakah semuanya berjalan dengan baik atau tidak. Yang paling penting ialah perlu sentiasa senyum. Isteri pastinya akan rasa selamat dan disayangi sepanjang hari.

3. Jangan terus melihat smartphone.

Ini ialah satu pantang larang yang besar dan jangan dibuat kerana mampu menanam emosi tidak gembira dalam isteri anda. Sekadar untuk melihat waktu dan tutup alarm itu tiada masalah, tetapi ia akan jadi masalah kalau bangun tidur terus menghadap laman sosial dan tersengih sendirian. Umpama, alam maya itu lebih utama dari alam realiti yang ada di depan anda. Lupakan smartphone untuk seketika dan tataplah wajah pasangan anda.

                      

4. Kemaslah rumah itu sikit.

Katil, ruang tamu dan dapur ialah kawasan yang kita perlu sentiasa pastikan kemas sebelum keluar dari rumah untuk ke tempat kerja. Kalau tidak ia akan memberi impak tenaga yang negatif jika kita pulang dari kerja nanti dalam keadaan rumah yang tidak kemas. Jadi kalau sebagai seorang suami kita boleh kemaskan serba sedikit mana yang sempat, pasti akan membuat isteri bertambah gembira.

5. Beri perhatian kepada anak.

Tunjuk depan isteri bahawa kita juga tidak lupa tentang kewujudan anak-anak. Luangkan masa untuk tegur anak-anak dan beri ciuman dan pelukan kasih sayang pada anak-anak. Ianya umpama langkah akhir dalam usaha kita untuk 'tackle' hati isteri. Suami yang zahirkan kasih sayang pada anak-anak setiap pagi ialah suami yang tulus ikhlas mahukan yang terbaik untuk keluarganya. Saat ini, hati isteri anda sudah ibarat di taman-taman bunga bahagia.

p/s : Apa-apa pun aku nak tahu juga, apa pula yang kalian buat di pagi hari dengan pasangan? Mungkin boleh kongsikan.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 591,700 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen