6 Amalan Suami Isteri Yang Membantu Membuka Pintu Rezeki.

 

Telah dijanjikan kepada mereka yang mahu berkahwin, bahawa mereka ini akan mendapat rezeki yang lebih selepas berkahwin. Seorang isteri dikatakan membawa rezeki buat seorang suami. Bagaimana hendak mendapatkan rezeki tersebut, mari ikuti perkongsian dari saudara ini.

Berkepit dengan Isteri, Barulah Rezeki Sentiasa Berkepit dengan kita.

Perkahwinan sepatutnya membuka pintu rezeki seluas-luasnya tapi kerana hubungan suami isteri renggang pintu rezeki menjadi sempit. Mulalah jadi bibit bibit perpisahan apabila banyak musibah berlaku.

Ramai suami isteri berpecah belah kerana dah tak mahu berkepit macam masa mula-mula kahwin dulu. Anak ramai atau tak ramai bukan alasan malu nak berkepit nanti anak-anak pandang.Menurut kata Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pelukan dan sentuhan suami kepada isterinya ada banyak kebaikan kepada si isteri juga kepada si suami.

Jika suami kerap manjakan isteri, confirm rezeki pun akan manja dengan suami.


6 Amalan suami isteri yang ada kebaikan

dari segi psikologi dan saintifik :

1. Isteri salam dan cium tangan suami.

Isteri yang salam, cium dan peluk suami selama 10 saat setiap pagi menghasilkan banyak "hormon endorfin".

Hormon endorfin ini dapat membantu isteri turun berat badan dan mengurangkan keresahan.

Tak perlu ubat atau tahan lapar kalau nak kurus, beri suami sentuh anda dah cukup. Lebih kerap lebih baik, kurus dapat pahala pun dapat..

2. Tidur bawah ketiak suami.

Isteri yang ada masalah tidur boleh cuba cara ini, kerana tidur di bawah ketiak suami boleh beri anda tidur yang lena dan tenang kerana adanya "Hormon Bau Phero".

Bukan itu sahaja bau phero suami dapat meredakan stress ada sepanjang hari buat kerja rumah. Cubalah, dapat pahala lagi..!

3. Jangan malu mandi bersama.

Mandi bersama suami isteri yang sah adalah sunnah dan dapat pahala. Selain dari itu proses mandi yang mesra dan intim dapat mengurangkan stress isteri dan suami.

Bukan sahaja dapat dibersihkan bahagian belakang badan malah dari segi saintifik proses mandi bersama akan membuat jantung lebih sihat.4. Jangan tahan kentut depan pasangan.

Suami jadi yakin setia bersama isteri apabila pertama kali nampak dia kentut. Suami yakin berkompromi dengan “bencana” apa pun bersama isterinya selepas ini.

Suami isteri merasa lebih bebas melakukan apapun. Kerana hubungan yang sihat dalam keluarga asasnya adalah ketulusan dan kepercayaan.

Wanita selalu ingin tampil cantik. Lelaki selalu ingin tampil gagah. Satu kentut tidak akan mengubah keadaan itu menjadi sebaliknya.

5. Suami peluk dan cium pipi isteri.

Ramai suami yang tidak tahu tapi setiap pelukan mesra suami dapat mengeluarkan "hormone oxytocin" ia mampu membuatkan isteri rasa bersemangat dan bertenaga.

Setiap sentuhan suami di pipi, pinggang, peha dan punggung dapat buat isteri kembali bertenaga walaupun setelah seharian bekerja.

6. Solat berjemaah selalu.

Lalukan solat berjemaah bersama sekerap yang boleh. Kerana satu jaminan yang kita boleh beri pada isteri iaitu kita mahu bawa mereka ke syurga bersama.

Solat berjemaah juga mengeratkan silaturrahim dan buat isteri lebih taat dan setia pada suami yang memimpin mereka ke jalan Allah.

Suami layanlah isteri macam RATU, barulah rezeki yang datang macam RAJA.

Setiap pagi bagi isteri anda ketenangan, kekuatan dan semangat dengan pelukan dan ciuman di pipi mereka.

Jangan terkejut lepas ni isteri jadi SUPERGIRL di rumah, comfirm lepas tu rezeki yang datang pun macam SUPERMAN..😁😉

Follow & Set See First Mohd Fhais untuk lebih banyak lagi tips rumahtangga dan rezeki.

P/s : Mohon kongsikan pesanan ini pada pasangan anda dan suami isteri lain kerana percayalah masih ramai yang belum tahu nak hargai pasangan mereka dengan betul. Tolong ye..Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 473,227 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen