"Sebab Nak Jimat, Sanggup DIY Barang-Barang Kahwin" Memang Kreatif.

 

Ramai bakal pengantin mengeluh kerana perbelanjaan untuk melangsungkan majlis boleh dikatakan agak mahal. Maka dengan itu rata-rata lebih memilih untuk menunda majlis atau membuat pinjaman terlebih dahulu sebelum berkahwin.

Namun begitu, berdasarkan perkongsian dari saudari Neyrashazeyra di laman Twitter, beliau berkongsi cara mengurangkan perbelanjaan majlis perkahwinan.

Apa yang dirinya lakukan adalah dengan membuat barang-barang sendiri atau DIY keperluan majlis perkahwinan. Caranya sangat kreatif dan dapat membantu bakal-bakal pengantin menjimatkan wang.Dulang hantaran dengan kos RM3.50 jer.Candle holder botol recyle.Bunga dari kad manila.
Thank you sticker 120 pcs=RM3.00Manik, daun dan bunga beli online.Kasut RM 15, nak pakai sekali jer.Baju kahwin beli online, tambah lace sendiri.Design kad kahwin sendiri.

Bunga telur DIY.Bunga telur jadi bunga serunding, makcik sponsor.Lampu beli kat Shopee.

Doorgift kopi, lebih jimat.
Idea goodies tambahan.Deko guna kertas jer.Kalau dah boleh berjimat maka boleh lah percepatkan majlis, selamat mencuba.
Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 448,164 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen