“Wanita Dikatakan Lebih Cenderung Meminta Cerai,” Jom Ketahui Puncanya.

 

Wanita teramatlah sukar untuk mencari pasangan apabila umur mereka ini semakin meningkat. Tetapi, ada juga yang berpendapat bahawa wanita lebih cenderung untuk meminta cerai selepas rumah tangga mereka ini alami pergolakan. Tapi apa sebabnya? Berikutan itu, mari kita ikuti perkongsian daripada Berita Harian Online berdasarkan perkara ini.Kajian terbaru mendedahkan, wanita dua kali ganda lebih cenderung memohon perceraian berbanding lelaki selain lebih terbuka menceritakan masalah rumah tangga di laman sosial.

Kajian yang dilakukan oleh Prof William J Doherty dari Universiti Minnesota, Amerika Syarikat memberitahu, kedua-dua situasi itu membuatkan masalah perceraian di seluruh dunia semakin meningkat.

Tambahnya lagi, isu perceraian kini dianggap perkara biasa dan bukan lagi sesuatu perkara yang memalukan.
Kebanyakan menjadikan pasangan atau suami sebagai satu ‘aksesori’ untuk membahagiakan mereka. Jika mereka gagal menemui kebahagiaan dalam rumah tangga, wanita lebih mudah meminta cerai daripada pasangannya.Secara purata data perceraian di Minnesota, Amerika Syarikat menunjukkan sebanyak 56 peratus daripada 577 pasangan memilih untuk bercerai berbanding untuk berbaik semula manakala hanya 12 peratus yang ingin atau mungkin berbaik semula.

7 punca perceraian semakin meningkat:

1. Terlalu terdedah dengan media sosial.

2. Kurang komunikasi dalam keluarga.

3. Sikap yang pelbagai.

4. Tidak berupaya mengendalikan konflik.

5. Generasi muda cepat mengalah.

6. Boleh berdikari sendiri tanpa pasangan.

7. Mental dan masalah dadah.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 629,188 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen