5 Cara 'Rare' Cari Jodoh.

 

Terlalu risau kerana sehingga kini kamu masih belum dapat pasangan ? Relax, kamu boleh cuba 5 cara untuk mencari ‘jodoh’ di usia 20-an tanpa menggunakan apa-apa teknik kotor!

1. Berhubung dengan bekas rakan sekolah, kolej atau kerja.

Jika selama ini kamu hanya mendiamkan diri sahaja dengan bekas rakan sekelas apa kata kali ini bina hubungan dan berhubung kembali dengan mereka. Mana tahu kalau-kalau ada yang sedang menanti kemunculan kamu untuk dijadikan sebagai pasangan betul tak ?2. Rajinkan diri ke tempat keramaian.

Majlis perkahwinan, kenduri, konsert dan majlis makan malam adalah tempat yang paling sesuai untuk kamu ‘pasang mata’ mencari jodoh. Jadi jangan lupa kenakan pakaian yang terbaik dan elakkan daripada kelihatan selekeh.

3. Ambil kelas tambahan.

Selain daripada dapat menaikkan ilmu pengetahuan, dengan mengambil kelas atau mengikuti kursus-kursus tambahan, kamu juga dapat menambahkan bilangan kenalan kamu. Jika ada sebarang tugasan yang perlu dilakukan bersama jangan lepaskan peluang untuk mula bersosial dengan semua orang. Itulah masa yang paling sesuai untuk kamu mulakan langkah.4. Sertai khidmat komuniti.

Kamu tidak akan pernah tahu dengan siapa yang kamu akan temui. Manalah tahu salah seorang yang kamu bantu itu mempunyai ahli keluarga yang boleh di perkenalkan pada kamu betul tak ?

5. Minta jasa baik rakan-rakan.

Jangan malu, adakalanya kamu perlu bertindak berani. Ia bukanlah langkah ‘perigi cari timba’ tetapi ini adalah jalan yang paling senang dan tidak memenatkan untuk kamu mula berkenalan dengan orang lain. Minta jasa baik sahabat yang kenal sesiapa yang sesuai untuk di kenalkan pada kamu. Tetapi hati-hati, sungguh pun lelaki itu kenalan kawan kamu jangan terlampau mudah mempercayai mereka sekelip mata ya! Maklumlah, malang tidak berbau bukan?

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 632,445 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen