Jom Ketahui Tips Untuk Mencari Pasangan Hidup.

 

Jodoh ini kadang-kala ia jauh daripada kita. Tetapi kadang-kala ia berdekatan dengan kita tanpa disedari. Jadi, untuk mencari pasangan hidup anda haruslah…

1. Tidak boleh hanya berserah pada takdir. Usaha yang bersungguh-sungguh perlu dilakukan agar jodoh itu cepat sampai. Jangan mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga berjumpa pasangan idaman.

2. Serlahkan hidup anda dengan sebaik mungkin agar diri anda dapat menarik perhatian bakal pasangan anda nanti. Daya tarikan yang sebenarnya adalah daripada hati yang murni dan elakkan daripada perasaan negatif terhadap orang lain. Sayangilah orang di sekeliling anda supaya anda juga diberikan kasih sayang yang sama.

3. Tarikan lelaki pada sikapnya. Untuk perempuan pula adalah wajah dan bentuk badan. Oleh itu, anda perlu selalu menjaga penampilan, kecantikan dan kesihatan diri.

4. Buka hati dan minda untuk menerima cinta. Cinta itu datang tanpa dipaksa. Ia lahir di dalam jiwa yang sedia menerima kehadirannya.5. Ramai yang kecewa dan terlepas peluang kerana lambat meluahkan hasrat di hati. Tidak salah sekiranya anda yang memulakan langkah pertama menghulurkan salam perkenalan.

6. Beri tumpuan kepada minat dan perasaan pasangan anda. Layan bakal pasangan anda dengan baik walaupun baru berkenalan. Wujudkan suasana selesa. Namun, jangan sesekali melampaui batasan agama. Adalah lebih baik jika anda membawa orang ketiga setiap kali bertemu muka.

7. Latih diri untuk pandai mendampingi orang lain. Buang perasaan benci dan gantikan dengan perasaan kasih sayang berterusan.

8. Lelaki mudah tertarik pada perempuan yang tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian.

9. Wanita pula mudah tertarik dengan lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Jangan terlampau kedekut semata-mata untuk berjimat.10. Elakkan memberi tumpuan kepada kelemahan dan kesilapan kecil yang boleh memalukan bakal pasangan. Senyuman ikhlas dan wajah yang menawan bakal meleraikan setiap kekusutan.

11. Keserasian adalah tarikan. Carilah bakal pasangan yang berkongsi minat yang sama. Jika ada perbezaan, jangan jadikan alasan untuk memutuskan perhubungan. Adakalanya, cara yang berbeza itu adalah pengikat kuat sesebuah perhubungan.

12. Perempuan membentuk hubungan melalui perbualan. Lelaki pula membentuk hubungan melalui aktiviti yang dilakukan bersama.

13. Kenalpasti ciri-ciri yang disukai dan tidak digemari oleh bakal pasangan.

14. Berikan pujian yang ikhlas untuk memotivasikan pasangan. Jika perlu membuat kritikan, lakukan dengan tertib untuk tidak menyinggung perasaan si dia.

15. Orang yang berasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada diri dan bentuk keyakinan diri. Dalam pada itu, carilah pasangan yang setaraf dan sepadan dengan kita. 

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 629,902 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen