Untuk Menjadi Bakal Isteri Yang Baik Pada Suami Anda Kelak, Lakukan 10 Perkara Ini Untuk Mengekalkan Cinta Pada Suami.

 

Bagi wanita yang mahu berkahwin di awal usia, atau bagi mereka yang bakal berkahwin, jangan memandang rendah dengan tanggung jawab untuk menjadi isteri. Menjadi seorang isteri bukan sahaja memberi suami makan dan melahirkan anak sahaja, tetapi anda perlu betul-betul taat pada suami. Itulah salah satu perkara yang bakal membawa isteri ke syurga atau neraka kelak.



Jadi persiapkan diri anda untuk sentiasa mencintai suami seperti perkongsian dari saudari Haslinda Mat Isa...

1. Be loving. Don't be mak singa lah. Simple kan. Manja-manja selalu.

2. Say thanks. Bila suami dapat gaji, dia bagi RM50, cakap terima kasih. Bukan buat muka monyok tak puashati sebab harap RM500.

3. Bila dia beremosi, kau jangan join sekaki. Dia tengah down or stress, apahal kita pun nak stress sekali. Biar dulu dia dengan emosi dia. Kita cuba support mana yang patut.

4. Encourage one another. Macam magnet. Kena ada negatif dan positif. Bila dia negatif, kita cuba jadi hujung yang positif itu.

5. Jaga penampilan, jaga badan. Selalu perhati perut dan lelemak berlebihan. Cubalah kurangkan makan atau banyakkan bersenam.

6. Selalu puji isteri atau suami masing-masing. Dulu kau berkenan kat dia sebab dia cantik atau handsomekan? Walaupun perut dia mungkin dah boroi, dia tetap manis dimatamu. Puji-pujilah yang dia masih handsome macam dulu.

7. Make time for one another. Kalau dia minta temankan kerumah kawan dia, ikut. Kalau dia ajak balik kampung, ikut. Dia ajak teman dia main badminton, ikut jelah walaupun ko bosan duduk tepi court. Kalau sesuai dengan keadaan , ikut je dik.

8. Bersabar dengan kerenah masing-masing. Memang cakap senangkan? Ko cuba je lah dik. Perkahwinan ni untuk orang yang sanggup redah semua demi nak hidup bersama.

9. Jangan perlekehkan dia. Susah ni. Saya pun kadang tu jenuh nak control mulut tak ada insuran ni. But kita cuba huhu.

10. Respect. Biasalah, kalau tak respect suami, baik jangan ada suami.


Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 465,925 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen