7 Ciri Lelaki Idaman Wanita.

 

Antara 7 Kriteria Lelaki Perlu Ada Untuk Menjadi Idaman Wanita.

Lelaki memang beruntung andai mendapat perhatian dari si gadis dalam pelbagai segi. Apatah lagi perhatian itu hadir dari seseorang yang kamu sayangi. Dan kerana perhatian yang diberikan itu jugalah, ada pendapat yang mengatakan bahawa lelaki sedemikian tidak sukar untuk memilih pasangan hidup. Benarkah? Jika benar, jom selidiki tujuh kriteria penting yang ‘wajib ada’ bagi seseorang lelaki.1. Maskulin.

Ramai gadis memuji andai seseorang lelaki itu mempunyai sifat maskulin. Dalam erti kata lain, lelaki perlu mempunyai sifat kelelakian yang kuat. Maklum sajalah, kekuatan cukup sinonim dengan lelaki. Masakan tidak, lelaki maskulin juga dikatakan mampu melindungi gadis.

2. Punya aura sensual.

Ada juga pendapat yang menyatakan seseorang gadis boleh ‘lemah’ apabila berdampingan dengan lelaki yang memiliki ciri sensual. Secara lumrahnya, gadis sememangnya mendambakan lelaki yang boleh menjadi tempat bermanja selain berkongsi perasaan dan isi hati3. Berpenampilan menarik.

Kamu perlu tahu, kacak bukanlah menjadi intipati yang penting buat seseorang lelaki. Memadai jika kamu bijak dan pandai untuk bergaya dan menyesuaikan diri di dalam apa sahaja situasi. Malahan supermodel, Selita Ebanks turut berpendapat bahawa lelaki kacak adalah lelaki yang bijak menjaga kebersihan dan penampilan dirinya.

4. Pandai bergurau.

Lelaki yang suka berjenaka atau membuat lawak juga dikategorikan sebagai lelaki yang diinginkan oleh si gadis! Golongan lelaki yang sedemikian dikatakan mampu untuk menceriakan hubungan cinta yang terjalin. Tak kan nak serius saja kan?

5. Romantik.

Di samping itu, sikap romantik yang dimiliki lelaki juga boleh memberi bonus di dalam mengikat hubungan cinta. Belaian manja dan ucapan kata-kata cinta yang diberikan buat si dia secara tidak langsung mengukuhkan lagi ikatan di antara kamu berdua. Hmm…memang ada gadis yang menyukai sikap sempoi lelaki, tetapi kamu perlu ingat, tanpa ada rasa sayang dan ambil berat, jalinan cinta tidak akan bertahan lama….6. Boleh berdikari.

Ha, ia juga menjadi salah satu criteria yang perlu ada pada lelaki. Kamu perlu kuat dan bijak di dalam menyelesaikan sesuatu masalah atau kesulitan yang kamu hadapi. Bukan tidak perlu untuk bergantung atau menerima pertolongan, tetapi sebagai seorang lelaki, kamu sepatutnya perlu tahu tentang banyak perkara. Misalnya membaiki paip bocor, peralatan elektrik dan sebagainya.

7. Peramah.

Mesra dengan semua orang! Itulah kunci asas yang menggambarkan lelaki seperti ini juga mampu mendapat perhatian dari gadis. Tidak perlu ‘kontrol macho’ atau menjadi kera sumbang. Tapi janganlah terlalu 'overdose' pula. Bimbang nanti ada yang tak senang duduk dengan karektor kamu yang terlalu peramah itu!

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 612,184 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen