Mengapa Anda Merasa Tidak Bahagia Dalam Hubungan Anda?

 

Anda merasa tersepit antara cinta dan tidak. Anda juga sudah ragu-ragu terhadap hubungan anda, adakah ia satu pilihan yang terbaik jika anda memilih untuk bersamanya. Maka dari situ lah anda mula rasa tidak bahagia dalam hubungan anda. Anda cuba lihat kembali apa yang telah anda lakukan demi mendapatkan kebahagiaan dalam hubungan.1. Anda berhenti berusaha dalam hubungan anda.

Apabila anda baru memulakan hubungan anda dengan seseorang, anda akan sentiasa berusaha. Anda berusaha keras untuk mengekalkan kasih sayang anda. Walau bagaimanapun, apabila anda semakin selesa dalam hubungan yang stabil, anda akan menjadi leka. Dan kepuasan itu boleh menjadi sebab utama mengapa hubungan anda tidak lagi memberi anda kebahagiaan.

2. Anda seorang yang membosankan.

Anda perlu mempelbagaikan kepentingan dan hasrat anda jika anda ingin benar-benar membuat hubungan anda berfungsi. Sekiranya anda hanya membiarkan sifat bosan mempengaruhi anda, ia akan membuat anda rasa tidak bahagia. Dan kebosanan itu boleh menjadi pencetus untuk ketidakbahagiaan anda.

3. Anda tidak membiarkan diri anda menjadi seorang yang beremosi.

Ya, anda melindungi diri anda dari rasa sakit dengan tidak membenarkan diri anda merasainya. Walau bagaimanapun, anda juga merasakan diri anda peluang untuk merasai kebahagiaan, kegembiraan, keseronokan dan kepuasan. Tetapi anda takut sekiranya diri anda dilukakan oleh perbuatan dirinya.


4. Kerap memikirkan apa yang anda hilang dan rugi.

Anda tidak merasa dengan hubungan sekarang kerana anda merasakan anda telah kehilangan hubungan yang lain. Sebagai contoh, masa anda bersama rakan-rakan anda. Anda merasakan anda hanya menjalinkan satu hubungan yang sia-sia bersama pasangan anda.

5. Anda tidak mendalami setiap perbualan anda.

Sebahagian besar daripada apa yang membentuk hubungan yang sihat dan bahagia dapat memiliki perbualan yang baik. Dan jika anda hanya akan menyelesaikan perbualan kecil sepanjang masa, maka anda tidak akan dapat berhubung dengan seseorang pada tahap yang mesra, di mana ia tahap yang diperlukan untuk satu hubungan yang kuat dan sihat.

Apabila ingin satu kebahagiaan dalam hubungan, anda perlu rela berkorban, bukannya anda hanya mengharapkan pasangan anda sahaja yang berkorban untuk anda.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 490,656 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen