Kesalahan Biasa Pada Pertemuan Pertama Yang Mampu Membatalkan Niatnya.

 

Dating tidak datang secara semula jadi kepada sesetengah orang seperti yang dilakukan oleh orang lain. Dan jika anda membaca artikel ini, kemungkinan anda tidak mempunyai banyak cinta dalam diri anda dan anda memerlukan beberapa panduan untuk memandu anda kembali ke landasan yang betul. Sudah tentu, tidak ada buku panduan yang pasti akan menjamin hasil positif dalam cinta tetapi anda harus sentiasa melakukan bahagian anda dalam meletakkan diri anda dalam kedudukan terbaik untuk mencari cinta sejati dalam hidup anda. Jadi mari ketahui panduan yang betul pada pertemuan pertama anda.1. Anda membuat seseorang menumpukan pada keputusan dan bukannya proses.

Cinta adalah seperti proses kerana ia merupakan hasil yang terakhir. Dan anda perlu memahami bahawa apabila anda menetap dengan seseorang, tumpukan untuk mengenali satu sama lain jangan melompat sesuka hati dengan idea komitmen dan hubungan anda. Jangan tergesa-gesa.

2. Anda enggan melangkah keluar dari zon selesa anda ketika bertemu orang baru.

Anda tidak boleh membuat kesilapan berfikir bahawa anda akhirnya akan mencari cinta dengan hanya terus tinggal di zon selesa anda. Anda perlu meneroka aspek kehidupan yang biasanya tidak anda pelajari. Anda perlu sedar bahawa cinta boleh datang kepada anda dari tempat yang paling tidak dijangka.

3. Anda hanya berpegang pada yang sempurna apabila memilih pasangan.

Pasti anda mahu dapat mencari rakan kongsi jiwa yang anda telah impikan untuk diri anda sejak selama ini. Tetapi anda perlu fleksibel. Anda perlu sedar bahawa jiwa yang sempurna tidak wujud dan anda benar-benar perlu belajar bagaimana untuk menguruskan jangkaan anda dengan munasabah.


4. Anda menyerah walaupun selepas penolakan pertama.

Ia boleh menyakiti perasaan anda tetapi anda juga perlu cuba memahami bahawa setiap orang jarang sekali berjaya buat kali pertama. Anda perlu bertahan. Anda perlu tahu bahawa cinta itu indah dan ia akan memerlukan kegigihan.

5. Anda cuba mengubah diri menjadi versi yang ideal.

Jangan bertindak palsu. Ia tidak sesuai pada awak. Tidak semestinya cuba untuk menjadi yang begitu sempurna akan mampu menarik dirinya jatuh cinta pada anda. Jadi diri sendiri adalah lebih baik berbanding berpura-pura.

Pertemuan pertama ini memerlukan usaha yang lebih. Jadi jangan salah langkah. Jika anda tersilap langkah, peluang untuk si dia menyukai anda semula akan menjadi tipis.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 593,823 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen