Lelaki Perlu Bersedia, Jangan Kahwin Dengan Saya Selagi Hutang Awak Belum Diselesaikan.

 

Persediaan lelaki yang perempuan idamkan, janganlah berhutang..

1. Selain mencari kriteria agama, carilah pasangan yang ada wawasan kewangan yang baik.

2. Hindari lelaki yang banyak pakai 'aksesori' sama ada di badan atau di kereta sendiri yang mana kereta masih hak milik dituntut bank jika belum habis bayar.3. Sebagaimana majikan menemuduga pekerja, anda harus menyelidik latar belakang kesihatan kewangan pasangan anda.

4. Jika dia mula meminjam wang dari anda, itu bukanlah petanda bahagia.

5. Jika dia selalu memberikan alasan dompet selalu tertinggal, itu juga satu petanda awal.6. Jika dia terlalu banyak bercerita mengenai derita hutangnya, semakin lama hutang itu akan menjadi tanggungjawab anda bersama.

7. Cinta benar-benar boleh membuatkan manusia menjadi 'buta'. Hanya manusia yang tidak buta boleh melihat wawasan kewangan sebagai antara matlamatnya.

8. Jangan malu untuk bertanya, bila rumah pertamanya akan ada? Jika dia ragu-ragu, tiada jawapan dan asyik menyalahkan kerajaan atau Ahmad Maslan, maka jelas sekali bahawa dia memang tidak wawasan.

9. Jika dia hanya bercerita tentang kereta idaman, sebenarnya dia lebih senang dengan simbol dan status kejayaan.

10. Tamparlah diri sendiri untuk menjadi manusia yang waras. Saya tahu ada segelintir yang tidak bersetuju dan kata susah nak dapat lelaki yang seperti Aaron Aziz dan dada berbulu. Selamat berbahagia, selamat pengantin baru. Kahwinlah dulu baru anda tahu.


Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 614,696 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen