Lima Rahsia Perkahwinan Yang Wanita Perlu Tahu.

 

Rasa seronok apabila hendak berkahwin itu lumrah bagi pasangan yang telah lama bercinta. Kehidupan ketika bercinta dan berkahwin sememangnya sangat berbeza. Jika dahulu anda perlu mengutamakan diri anda, kini anda perlu kongsi keutamaan itu. Jika dahulu anda hanya memikirkan diri anda kita anda perlu memikirkan banyak hati dan perasaan. Adi sebagai wanita anda perlu tahu perkara ini. Terutama anda adalah seorang yang masih belum mempunyai kekasih.1. Kebebasan terhad.

Jika dahulu ketika bujang anda boleh pergi ke mana sahaja tanpa meminta izin, kini anda perlu meminta izin pada pasangan untuk melangkah ke luar rumah. Jika pasangan anda tidak membenarkan, maka anda perlu beralah untuk tidak keluar dari rumah. Walaupun ia menyakitkan, anda terpaksa menahannya.

2. Perkongsian masa.

Kita anda masih single, masa hanya untuk diri anda dan tidak perlu berkongsi bersama anak-anak dan pasangan. Tapi apabila sudah berumah tangga ini, anda perlu membuat pengiraan masa yang betul demi memastikan semua perkara siap dan tersedia.

3. Privacy kurang.

Sebelum berumah tangga, anda boleh lakukan apa sahaja. Tapi apabila sudah berumah tangga anda perlu bahawa anda tidak akan mempunyai privacy hanya untuk diri anda sahaja. Itu pun jika anda berada di dalam toilet juga, pasti akan diganggu oleh suara tangisan anak-anak.


4. Gaya hidup berubah.

Jika anda sudah terbiasa bergaul dengan rakan-rakan anda tapi selepas berkahwin hidup anda tidak boleh sewaktu bujang dahulu. Anda kini seolah-olah menghambakan diri anda terhadap satu perhubungan, walaupun anda sendiri tidak tahu akan kesusahan dahulu.

5. Sentiasa perlu bersedia.

Dalam alam perkahwinan, jangan terlalu tenang terhadap perhubungan anda. Hal ini kerana, setiap dugaan akan datang secara tiba-tiba. Jadi anda perlu bersedia dalam apa jua keadaan yang akan berlaku pada masa hadapan.

Apa yang dapat disimpulkan ialah, perkahwinan ini bukan hanya mahu seronok. Tetapi ia lebih kepada perkongsian dan tanggungjawab. Anda perlu betul-betul bersedia terhadap perkahwinan yang bakal anda jalani.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 613,116 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen