6 Perkara Menakutkan Yang Bakal Berlaku Kepada Perceraian. Bakal Pengantin Wajib Ambil Tahu.

 

Hanya yang telah berkahwin sahaja mengetahui asam garam di dalam rumah tangga mereka. Daripada perkara yang kecil sehingga yang besar. Jadi, apakah perkara-perkara atau punca yang bakal mencetuskan kepada perceraian? Jom baca!1. Penutup ubat gigi.

Ya, nampak kecil, tetapi kronologi pergaduhan anda dan pasangan bermula dan berpunca daripada toilet iaitu tidak menutup ubat gigi atau penutup toilet duduk. Anda perlu tahu, lelaki dan wanita mempunyai fahaman yang berbeza tentang penutup ini. Lelaki sentiasa mahu berfikiran mudah, tetapi wanita lebih teratur dan pembersih, atau sebaliknya.

2. Ketagihan.

Tidak kira ketagih disebabkan apa, tetapi seperti ketagih untuk membeli-belah sehingga terpaksa berhutang dengan kad kreadit juga adalah perkara yang menakutkan semua orang. Ketagih sehingga menyusahkan ramai pihak dan sukar untuk berubah menyebabkan perkahwinan menjadi goyah.

3. Wang ringgit.

Oleh kerana itu, setiap perbelanjaan perlu di record dan tidak melebihi had belanja harian. Jangan terlalu mengikut trend untuk berbelanja barangan yang mahal, tetapi papa kedana. Cukup bersederhana.4. Ibu mertua.

Bernasib baik jika anda adalah pilihan menantu si dia. Jika bukan, berusaha untuk memenangi hati ibu mertua. Bukan sahaja ibu mertua, malah bapa mertua dan ahli keluarga yang lain.

5. Kecurangan, penipuan dan kejujuran.

Kini, memang sukar untuk mendapat pasangan yang boleh menjaga hati kita. Malah kita juga perlu lah perbaiki diri untuk masa hadapan supaya sentiasa amanah dan berlaku jujur. Pasangan anda juga adalah amanah daripada Allah untuk dijaga hingga ke syurga.

6. Parenting.

Oleh kerana itu, kepada bakal pengantin untuk berumah tangga, wajib belajar tentang menguruskan keluarga daripada kewangan hingga lah untuk menjaga anak. Jangan hanya tahu tentang keseronokan sahaja, tetapi anak-anak dibiarkan.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 492,203 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen