Me Time Untuk Suami Dan Isteri.

 

Me time dikatakan waktu untuk bersendirian. Sama ada suami atau isteri, masing-masing mempunyai komitmen dalam dalam masa lima hingga enam hari seminggu. Strees bekerja atau menguruskan anak-anak itu kadang menyebabkan emosi lebih tertekan. Waktu inilah masing-masing perlu membahagikan masa untuk bersendiri, sama ada shopping, memancing, membaca, menonton filem atau apa saja yang boleh menyelamatkan mereka dari memikirkan pekerjaan atau menguruskan anak-anak.



Menguruskan anak-anak bukan perkara yang mudah. Kita lihat macam senang saja kan? Okay. Kalau senang, sang suami bolehlah berikan masa untuk isteri me time. Tengok lama mana boleh bertahan. Bukan setakat jaga anak, bolehlah try dalam masa yang sama, masak, basuh baju, lipat pakaian. Kalau tak mampu, jagalah anak baik-baik. Pastikan kemas saja apabila isteri pulang ke rumah. Tak adalah bertambah pulak stress dia nanti. Hehehe

Isteri pun boleh juga berikan masa untuk suami keluar sebentar. Keluar sendiri atau bersama kawan lelaki sahaja ya. ehem. Warning awal-awal tu. Hehe bukan apa, tu makna sayang. Ada masa dia juga sangat penat memikirkan hal kerja. Berikan dia ketenangan.



Apapun, bak kata wonder pets, “apa yang penting? Kerjaaasamaaa.” Mungkin boleh buat selang seli sekali seminggu untuk suami isteri. Minggu ni isteri, minggu depan isteri pula. Family time jangan lupa pula. Kesian dekat anak-anak, keluarga di kampung pun pergilah.

Okay, semoga bahagia bersama keluarga tersayang!


Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 391,464 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen