Ciri-ciri Wanita Hebat Pilihan Hati Lelaki.

 

Orang yang kuat bukanlah orang yang dapat mengalahkan orang lain dengan kekuatan. Tetapi dia mampu menahan dirinya sendiri disaat marah. Begitulah kata Rasulullah s.a.w mengingatkan kita tentang orang yang hebat.

1. Cool hadapi masalah.

Untuk mengetahui betapa coolnya seorang wanita hebat, cuba uji mereka dengan membuat perkara-perkara yang mereka tidak sukai. Jika wanita itu tetap bersikap tenang. Itulah tanda dia seorang yang hebat. Lelaki, kalau jumpa wanita begini, boleh ambil dia sebagai isteri.

2. Hidup sentiasa positif.

Mulutnya susah untuk mengugkapkan kata-kata negatif, tingkah lakunya baik, mengamalkan perintah agama dengan sempurna dan menghormati orang lain. Bila bersamanya, terasa tenang.3. Berani meminta maaf.

Siapa pun pernah melakukan kesilapan. Tetapi, orang hebat akan sentiasa meminta maaf kepada orang lain sekalipun dia tidak melakukan kesilapan. Kerana orang yang meminta maaf ini adalah ‘hero.’ Dia dapat menundukkan egonya.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 629,571 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen