"Plan Kahwin Dulu, Duit Belakang Cerita". Lelaki Ini Kongsi Pengalamannya Sebelum Kahwin.

 

Sebut pasal kahwin, korang mesti suka. Betul tak? Yelah, siapa yang tak nak kahwin, lagi pulak kalau dapat kahwin awal. Lebih-lebih lagi dengan pasangan yang kita sayang. Dapat pahala, tambah pulak boleh buat macam-macam perkara. Ada orang sanggup kumpul duit sebelum fikir nak kahwin. Ada jugak yang plan kahwin dulu, rezeki datang kemudian. Kami kongsi cerita pemuda ni dengan kawan dia pasal kahwin. Soal jodoh, rezeki, semuanya di tangan Tuhan, kan? Yang penting kena pasang niat dan sabar dengan ujian yang Tuhan beri pada kita. Jom baca!



Cukup duit baru kahwin






Niat nak kahwin, Allah mudahkan…



Tak cukup duit hantaran



Percaya pada rezeki

Semoga kisah ini menjadi penguat semangat bagi mereka yang sedang berhempas pulas mengumpul duit untuk berkahwin di luar sana. Jangan pulak sweet kemain masa bercinta, last-last tak jadi kahwin. Meroyan habis, bro! Kesimpulannya, betulkan balik niat kita. InshaAllah, Tuhan bantu.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 453,747 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen