Wanita, Jangan Bertolak Ansur Kepada Sesiapa Yang Tidak Melayan Anda Dengan Respect!

 

Sebab kenapa wanita tidak perlu bertolak ansur kepada sesiapa yang tidak melayan anda dengan respect!

1.Tiada siapa yang bertanggungjawab untuk anda kecuali diri sendiri.


Lelaki boleh menyumbang kepada kebahgiaan anda, tetapi itu bukan tugas mereka. Semuanya bermula dengan diri anda, dan anda tidak boleh mengharapkan si dia untuk membawa kebahagiaan kepada anda. Jika anda tidak dapat buat diri sendiri rasa bahagia, macam mana orang lain nak buat anda bahagia? Bukannya mencari hubungan demi mengisi rasa kosong. Wujudkan hubungan yang sihat dengan diri sendiri dan anda akan jadi lebih puas walaupun bersendirian.2.Jangan bertolak ansur kepada sesiapa yang tidak melayan anda dengan respect.

Jangan sesekali membenarkan orang lain merendahkan anda atau menyakiti emosi, mental atau fizikal.

3. Jangan mengejar seseorang yang tidak nampak nilai diri anda.

Tidak berbaloi kepada sesiapa yang tidak memahami betapa bertuahnya mereka kerana mempunyai anda, Anda berhak dapat apa-apa yang terbaik. Sekiranya si dia merasa anda lebih baik dari anda, si dia sepatutnya berusaha lebih keras untuk menjadi yang terbaik.4.Jangan berubah diri anda menjadi orang lain.

Melainkan jika menjadi lebih baik, anda tidak perlu mengubah kepercayaan, nilai, pendapat, rupa dan lain-lain demi kepentingan orang lain. Jelas sekali, mereka tidak menerima anda, siapa anda dan tidak menghargai apa yang ada di depan mata mereka. Kalau mereka benar ambil berat tentang anda, mereka akan terima setiap kekurangan dan kelemahan diri anda.

5.Cukuplah hanya diri dan Pencipta anda.

Tidak ada yang lebih baik dari ini termasuk keluarga anda.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 631,877 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen