3 Perkara Suami & Isteri Mesti Beri Perhatian.

 

Ada 3 perkara penting yang selalu diberi pesan oleh para penceramah kepada para suami isteri dalam menjaga kerukunan rumahtangga. Dan 3 perkara itu adalah berbeza bagi suami terhadap isteri dan isteri terhadap suami. Berikut adalah 3 perkara tersebut:3 perkara yang suami mesti jaga dalam hal menjaga hubungan dengan isterinya ialah:

1. Nafkah.

2. Lisan.

3. Sentuhan.3 perkara yang isteri mesti jaga dalam hal menjaga hubungannya dengan suami pula ialah:

1. Makanan.

2. Pakaian.

3. Hubungan seksual.

Ada benarnya pada tips yang diberikan di atas. Renungilah dengan mendalam setiap perkara di atas dan kalau nak hurai atau syarah silakan. Masing-masing tentu ada idea dan pendekatan masing-masing dalam memahami maksud perkara di atas. Saya dan anda yang sudah lama berumahtangga tentu sangat faham.

Semoga kita semua, terutamanya saya dan lain-lain pasangan yang sudah lama mendirikan rumahtangga dapat memberikan perhatian terhadap nasihat ini, seterusnya dapat bermuhasabah dan memperbaiki apa-apa yang kurang bagi menjaga keharmonian rumahtangga kaum muslimin.

ALLAHU A`LAM.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 474,839 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen