Kembalikan Moment 'Sweet' Suami Isteri Dengan 6 Cara Ini!

 

Detik-detik permulaan berkahwin tentunya cukup manis dan romantis. Ulangtahun perkahwinan disambut meriah untuk mengenang tempoh atau perjalanan alam perkahwinan yang telah ditempoh bersama. Namun, ada sesetengah pasangan yang merasakan momen manis semakin hilang tahun demi tahun. Kekangan waktu dan tiada masa boleh menyebabkan perkara ini boleh berlaku. Entri kali ini berkongsikan perkara-perkara yang boleh dilakukan untuk menghangatkan hubungan suami isteri seperti pengantin baharu.1. Imbas Kenangan Manis.

Anda boleh berborak mesra dengan pasangan sambil mengingati kembali kenangan-kenangan indah zaman percintaan. Usik suami dengan gurauan mesra tentang apa yang telah dilakukannya semasa melamar anda. Anda dan pasangan boleh juga melihat kembali foto-foto perkahwinan. Mungkin sedikit sebanyak mampu mengingatkan kembali memori indah saat bahagia.

2. Makanan Kegemaran.

Isteri boleh memasak makanan kegemaran suami lebih istimewa daripada sebelumnya. Contohnya hidangkan makan malam istimewa kepada suami seperti 'candle light dinner' di rumah. Hias meja tersebut berlainan daripada biasa.

Letakkan bunga-bunga segar supaya suasana lebih romantis dan relaks dengan haruman bunga segar. Anda juga boleh berhias cantik pada malam tersebut. Anggap sahaja anda sedang menikmati makan malam di restoran mewah dengan suasana romantis bersama suami.3. Berbulan Madu.

Mungkin kedengaran agak janggal bagi anda yang sudah berbulan madu. Tapi tidak mustahil dengan melakukan bulan muda kali kedua mahupun kali ketiga. anda dan pasangan tidak perlu ke tempat-tempat jauh seperti diluar negara.

Cukuplah dengan memilih destinasi di dalam negara seperti di tempat-tempat sejuk ataupun pulau. Abadikan saat tersebut dengan seikhlas hati. Mungkin selepas ini anda bakal menerima kehadiran orang baru, siapa tahu bukan?

4. Lakukan Aktiviti Bersama.

Sekiranya anda dan pasangan sukakan aktiviti lasak seperti 'hiking' atau menyelam, apa kata anda luangkan masa melakukan aktiviti tersebut dengan pasangan. Pilih destinasi yang tepat supaya anda dan pasangan boleh menikmati saat indah itu dengan jayanya.5. Ungkapan Cinta.

Anda boleh menghantar pesanan ringkas SMS pada setiap pagi dengan ungkapan romantis seperti 'Saya rindukan abang, tak sabar tunggu abang balik' ketika suami anda berada di tempat kerja. Kata-kata seperti ini boleh merangsang jiwa suami anda untuk pulang lebih awal bertemu dengan anda.

6. Keluar Date.

Apabila anda sudah berkahwin tidak bermakna anda tidak boleh'dating' dengan suami anda. Bahkan 'dating' selepas berkahwin lebih menyenangkan anda berdua kerana hubungan yang halal di dalam agama. Anda boleh keluar menonton wayang dengan suami seperti yang anda lalukan sebelum berkahwin. Pilihlah cerita-cerita romantis supaya dapat menghangatkan lagi kasih anda berdua.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 474,839 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen