5 Sikap Ini Buatkan Wanita Jadi Tak Cantik!

 

Nak jadi cantik senang je, pakai mekap pun boleh cantik. Tapi kalau muka dah cantik, perangai menjengkelkan, terus jadi tak cantik. Cantik bukan hanya pada rupa sahaja, tetapi dari segi peribadi, sikap dan adab seseorang. Jadi, untuk wanita-wanita di luar sana, kena ambil tahu apa 5 sikap yang boleh buatkan anda jadi tak cantik!1. Bangga diri terlebih-lebih.

Yakin dengan diri sendiri tak salah tapi jangan over sampai ‘angkat bakul sendiri’. Kalau bangga dengan diri sendiri pun, janganlah sampai kecilkan kebolehan orang lain. Memang anda terus nampak buruk!

2. Berkasar dengan orang.

Memang ada wanita yang kasar. Tetapi kalau sampai menindas orang lain atau pasangan sendiri, ini boleh merosakkan hubungan. Terpekik-pekik sebab satu kesilapan kecil, agak melampau kan?3. Pembohong dan suka putar belit.

Bukan lelaki je yang pandai berbohong, wanita pun pandai sembunyikan rahsia, sampai menipu. Biasanya wanita seperti ini tidak ramai kawan sebab orang dah boleh baca perangai mereka.

4. Cepat marah dan baran.

Wanita memang terkenal dengan sikap baran dan moody melampau. Wanita yang mudah marah, cepat kecil hati setiap masa juga tidak begitu disukai orang. Jadi ubah sikap ini jika mahu nampak cantik dan manis.

5. Pemikiran sempit, semua salah.

Rajinkan diri update ilmu setiap hari, jangan muka je cantik tetapi bila disoal tak tahu nak jawab. Kena ambil tahu dengan isu semasa, berfikiran luas dan boleh menerima pendapat orang lain. Jangan asyik rasa diri sendiri je betul.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 612,798 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen