5 Sebab Lelaki Takut Kahwin Dengan Wanita Cantik.

 

Kajian yang dilakukan oleh Anthony Little dari Universiti Stirling dan Benedict Jones dari Universiti Glasgow mendapati, lelaki lebih melihat pada sifat seorang wanita dari rupa paras mereka. Kebanyakan lelaki melihat wanita cantik tidak mempunyai personaliti yang bagus dan disebabkan itu mereka hanya dijadikan sebagai kekasih tapi bukan sebagai isteri.

Kami senaraikan 5 sebab kenapa lelaki ni hanya berani bercinta dengan wanita cantik tetapi tidak untuk mengahwini mereka!1. Kebanyakan lelaki takut pada wanita cantik.

Bila bersama dengan wanita cantik, banyak risikonya. Ramai lelaki akan rasa cemburu dan akan bergaduh dengan lelaki lain. Jadi, kebanyakan lelaki hanya berani gunakan wanita cantik sahaja.

2. Wanita cantik hanya pentingkan rupa paras mereka sahaja.

Kebanyakan kes, hubungan perkahwinan wanita cantik tidak kekal lama. Wanita cantik akan rasa diri mereka lemah jika ada kekurangan pada diri mereka.3. Wanita cantik hanya dijadikan wanita simpanan atau spare tire je.

Wanita cantik kebanyakannya gagal mentyjadi isteri yang baik. Jadi, lelaki hanya menjadikan wanita cantik sebagai spare tyre je Lelaki mudah tergoda dengan wanita cantik dan sanggup buat apa saja. Disebabkan itu lelaki tidak mahu terjerat.

4. Wanita cantik ni high maintenance.

Wanita cantik pentingkan paras rupa dari hujung rambut sampai hujung kaki. Ramai lelaki tak sanggup nak serahkan duit hanya untuk mencantikkan wanita je.

5. Wanita cantik takut nak lahirkan ramai anak.

Wanita cantik tidak pernah bersedia untuk melahirkan lebih daripada seorang anak kerana takut hilang bentuk badan menarik mereka.

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 590,928 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

 

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen