Anda masih keseorangan?

Bina profil di Baituljannah.com, sebuah laman web cari jodoh muslim yang membuka peluang untuk anda bertemu calon pasangan sejati yang dicari. Jadi salah seorang daripada 595,362 orang yang sudah mendaftar.

Mulakan langkah anda. Daftar sekarang juga!

Sudah ada akaun? Log masuk di sini

Testimoni Detik-detik Bahagia

Suhaimi & Huda
Faiz & Ainal
Ezhar & Afzan

Kenapa anda mesti daftar

Islami

Kami menapis setiap calon yang mendaftar. Malahan setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat.

Privasi anda terjamin

Nama, nombor telefon dan emel anda adalah dirahsiakan dan tidak dipaparkan di profil anda.

Bebas spam

Kami mengawasi sebarang bentuk spam. Anda boleh melaporkan sekiranya terdapat sebarang salah laku oleh para calon yang mendaftar.

Anti-SEO

identiti anda berkaitan Baituljannah tidak akan dapat dicari oleh enjin carian seperti Google, Yahoo dan lain-lain kerana dilengkapi dengan sistem anti-SEO.

Jom bina keluarga muslim

Daftar & Isi borang

Kami menapis setiap borang bagi menjaga kualiti informasi yang diberikan oleh setiap calon.

Mesej & Taaruf

Setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat.

Perbincangan Keluarga

Setelah bertaaruf, calon pasangan boleh berbincang dengan keluarga bagi melangkah ke arah yang lebih serius seperti merisik dan pertunangan. Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini.

Bina Keluarga

Sekiranya anda mendapati beliau ialah calon pasangan sejati yang dicari, seharusnya dipercepatkan proses akad nikah dan walimatulurus. Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini.

Redaksi

Cincin Perkahwinan Lelaki Adalah Sunnah Dan Pahala Bagi Mereka Yang Memakainya.

Ini adalah kisah seorang suami yang merasai betapa pentingnya cincin perkahwinan bagi diri seorang lelaki dan isterinya. Cerita ini diambil dari facebook Abg 'Bijan Mohd'...

Awas! Pakaian Baru Dibeli Sangat Bahaya Dipakai.

AWAS! PAKAIAN BARU DIBELI SANGAT BAHAYA DIPAKAI. Ramai antara kita selalu suka pakai baju baru beli tanpa basuh dulu. Dulu ada pernah sepupu aku cakap dia nak basuh baju...

Tanda-Tanda Seorang Wanita Itu Berhenti Berharap Pada Pasangannya.

Setiap insan yang bercinta pasti akan mengalami kekusutan di dalam jiwa. Secara tiba-tiba menjadi ragu-ragu sehingga tawar hati. Tiada lagi sekelumit perasaan sayang dan...

Tiada Bridesmaid Dikatakan Ketinggalan Zaman? Ini 5 Perkara Tentang Kebaikannya.

Rata-rata majlis perkahwinan kini boleh dilihat ramai yang memmiliki bridesmaid di majlis mereka. Hal ini dianggap bridesmaid mereka itu akan membantu mereka sepanjang ma...

Tabung Infaq

Sebahagian daripada jumlah setiap transaksi anda akan disalurkan ke tabung infaq melalui pertubuhan-pertubuhan berikut serta sebagai dana kerja-kerja amal.