Anda masih keseorangan?

Bina profil di Baituljannah.com, sebuah laman web cari jodoh muslim yang membuka peluang untuk anda bertemu calon pasangan sejati yang dicari. Jadi salah seorang daripada 540,181 orang yang sudah mendaftar.

Mulakan langkah anda. Daftar sekarang juga!

Sudah ada akaun? Log masuk di sini

Liputan Media

Testimoni Detik-detik Bahagia

Shazwan & Najihah
Aidil & Norfaizah
Ezhar & Afzan

Kenapa anda mesti daftar

Islami

Kami menapis setiap calon yang mendaftar. Malahan setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat.

Privasi anda terjamin

Nama, nombor telefon dan emel anda adalah dirahsiakan dan tidak dipaparkan di profil anda.

Bebas spam

Kami mengawasi sebarang bentuk spam. Anda boleh melaporkan sekiranya terdapat sebarang salah laku oleh para calon yang mendaftar.

Anti-SEO

identiti anda berkaitan Baituljannah tidak akan dapat dicari oleh enjin carian seperti Google, Yahoo dan lain-lain kerana dilengkapi dengan sistem anti-SEO.

Jom bina keluarga muslim

Daftar & Isi borang

Kami menapis setiap borang bagi menjaga kualiti informasi yang diberikan oleh setiap calon.

Mesej & Taaruf

Setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat.

Perbincangan Keluarga

Setelah bertaaruf, calon pasangan boleh berbincang dengan keluarga bagi melangkah ke arah yang lebih serius seperti merisik dan pertunangan. Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini.

Bina Keluarga

Sekiranya anda mendapati beliau ialah calon pasangan sejati yang dicari, seharusnya dipercepatkan proses akad nikah dan walimatulurus. Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini.

Redaksi

Wahai Wanita, Jauhi Lelaki Yang Mempunyai Ciri Ini.

Seorang wanita seharusnya sentiasa berhati-hati dalam membuat pilihan pasangannya. Mana tidaknya, jika tersilap memilih pasangan ataupun terburu-buru dalam mencari pasang...

Saat Lelaki Benar-Benar Jatuh Cinta, Ini Yang Mereka Akan Lakukan Kepada Anda.

Susah nak tahu bila lelaki akan jatuh cinta dengan seorang wanita. Ini kerana, mereka ini lebih mudah memendam perasaan berbanding menyatakan perasaan sebenar mereka. Kal...

Masa Bercinta Bukan Main Sweet & Romantik, Kenapa Selepas Kahwin Hilang Semua Kepakaran Tu.

Masa bercinta sememangnya sangat seronok dan tak akan mampu dilupakan sampai ke hari tua. Nak-nak lagi jika pasangan yang anda bercinta sakan itu kini telah menjadi suami...

Tunang Tanpa Sedar?

“Lepas belajar nanti, awak kahwin dengan saya ya?Okey, saya nak kahwin dengan awak."Pernahkah kita dengar perbualan sebegini atau kita sendiri mengungkapkan kata-kata sep...

Tabung Infaq

Sebahagian daripada jumlah setiap transaksi anda akan disalurkan ke tabung infaq melalui pertubuhan-pertubuhan berikut serta sebagai dana kerja-kerja amal.