Anda masih keseorangan?

Bina profil di Baituljannah.com, sebuah laman web cari jodoh muslim yang membuka peluang untuk anda bertemu calon pasangan sejati yang dicari. Jadi salah seorang daripada 615,624 orang yang sudah mendaftar.

Mulakan langkah anda. Daftar sekarang juga!

Sudah ada akaun? Log masuk di sini

Testimoni Detik-detik Bahagia

Asyahid & Aina
Hakim & Aizan
Nazeem & Wahidah

Kenapa anda mesti daftar

Islami

Kami menapis setiap calon yang mendaftar. Malahan setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat.

Privasi anda terjamin

Nama, nombor telefon dan emel anda adalah dirahsiakan dan tidak dipaparkan di profil anda.

Bebas spam

Kami mengawasi sebarang bentuk spam. Anda boleh melaporkan sekiranya terdapat sebarang salah laku oleh para calon yang mendaftar.

Anti-SEO

identiti anda berkaitan Baituljannah tidak akan dapat dicari oleh enjin carian seperti Google, Yahoo dan lain-lain kerana dilengkapi dengan sistem anti-SEO.

Jom bina keluarga muslim

Daftar & Isi borang

Kami menapis setiap borang bagi menjaga kualiti informasi yang diberikan oleh setiap calon.

Mesej & Taaruf

Setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat.

Perbincangan Keluarga

Setelah bertaaruf, calon pasangan boleh berbincang dengan keluarga bagi melangkah ke arah yang lebih serius seperti merisik dan pertunangan. Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini.

Bina Keluarga

Sekiranya anda mendapati beliau ialah calon pasangan sejati yang dicari, seharusnya dipercepatkan proses akad nikah dan walimatulurus. Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini.

Redaksi

Sebab Allah Menjadikan Wanita Sebagai Isteri Kepada Lelaki.

Dalam al-Quran disebutkan beberapa sebab Allah menjadikan wanita sebagai isteri kepada kaum lelaki. Sebab tersebut terdapat di dalam ayat di bawah: وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ...

Tanda Seseorang Itu Tidak Mahu Mengenali Anda Dengan Lebih Dalam Lagi.

Apabila kita mula meminati seseorang, sudah tentu kita ingin mengenalinya dengan lebih rapat malah lama kelamaan ingin memilikinya. Pasti anda juga ingin tahu kalau kalia...

‘Trick’ Agar Si Dia Rindukan Anda Selalu.

Siapa yang tidak suka apabila ada seseorang yang sentiasa merindui kita bukan? Perasaan rindu itu yang membuat dirinya semakin terikat dan tertarik dengan anda. Walaupun...

Kelebihan Memiliki Pasangan Wanita Garang Macam Harimau. Auuummm!

Karekter wanita garang macam harimau ini biasanya akan dikatakan sombong dan tidak peduli dengan orang lain. Tetapi, disebalik sifat tersebut mereka mempunyai kelebihan t...

Tabung Infaq

Sebahagian daripada jumlah setiap transaksi anda akan disalurkan ke tabung infaq melalui pertubuhan-pertubuhan berikut serta sebagai dana kerja-kerja amal.